-->

Οργή Ζαχάροβα: «Στο όνομα μιας διατλαντικής συμμαχίας, η Ελλάδα θυσιάζει αιώνες δεσμών με τη Ρωσία»

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οργισμένη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με την εκπρόσωπό του, Μαρία Ζαχάροβα, να κάνει λόγο για μία «άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις».

Η κυρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι η ενέργεια αυτή «επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της "διατλαντικής αλληλεγγύης"».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί η Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κυρία Ζαχάροβα.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα στα social media της Ρωσικής πρεσβείας η οποία έκανε λόγο για «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα» σχετικά με την απόφαση της Ελλάδας αναφέροντας πως αυτή η κίνηση θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/EzNKnHC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->