-->

Επίδομα βενζίνης: Πάνω από 200.000 αιτήσεις για το Fuel Pass την πρώτη μέρα, για ποια ΑΦΜ «άνοιξε» σήμερα η πλατφόρμα

Επίδομα βενζίνης: Πάνω από 200.000 αιτήσεις για το Fuel Pass την πρώτη μέρα, για ποια ΑΦΜ «άνοιξε» σήμερα η πλατφόρμα

Συνεχόμενα ρεκόρ «σπάνε» οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr, την πλατφόρμα που γίνονται οι αιτήσεις από τους πολίτες ώστε να πάρουν το επίδομα βενζίνης.

Η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία το πρωί της Τρίτης 27 Απριλίου και αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες το ΑΦΜ των οποίων έληγε σε 0, 1 και 2.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι αίτηση για το επίδομα βενζίνης θα μπορούσαν να κάνουν όσοι είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 0 και 1 αλλά τελικά επετράπη σε περισσότερους πολίτες.

Σήμερα, Τετάρτη 27/4, δικαίωμα για αίτηση στο vouchers.gov.gr έχουν και οι πολίτες το ΑΦΜ των οποίων λήγει σε 3, 4 και 5, ενώ μαζί μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ 0, 1 και 2, οι οποίοι δεν έχουν ήδη κάνει.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass ξεπέρασαν τις 200.000.

Μέχρι και την Παρασκευή 29 Απριλίου η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης θα έχει ανοίξει για αιτήσεις από όλους τους δικαιούχους πολίτες, με τη διαδικασία να δρομολογείται με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Fuel Pass;

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Πώς εκδίδω το Fuel Pass;

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού;

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iofrEnC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->