ECDC: Αυξάνονται τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, αναζητούνται τα αίτια

ECDC: Αυξάνονται τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, αναζητούνται τα αίτια

Περίπου 190 ανεξήγητες περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας έχουν αναφερθεί σε παιδιά σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα σε 12 χώρες (όπως σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, Δανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισπανία), ενώ η Μεγάλη Βρετανία μετρά 111 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο διερευνούν τη μυστηριώδη αύξηση των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά. Η μεγάλη ανησυχία των ειδικών είναι ότι τα κρούσματα δεν συνδέονται με τους τυπικούς ιούς της ηπατίτιδας A, B, C, D και E.

"Ακόμα είναι ένας πολύ χαμηλός αριθμός κρουσμάτων, αλλά πρόκειται για παιδιά, αυτό είναι το κύριο μέλημα μας", δήλωσε η Maria Buti, καθηγήτρια ηπατολογίας από τη Βαρκελώνη και πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής δημόσιας υγείας μελέτης του ήπατος, η οποία παρακολουθεί στενά την επιδημία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Η κύρια θεωρία είναι πως πρόκειται για ιογενή λοίμωξη, πιθανώς με έναν αδενοϊό - μια κοινή οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσει το κοινό κρυολόγημα, μεταξύ άλλων καταστάσεων. Ένα είδος αδενοϊού, ο τύπος 41, προκαλεί συνήθως οξεία γαστρεντερίτιδα και έχει αναφερθεί ότι προκαλεί ηπατίτιδα σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά, αλλά ποτέ στο παρελθόν σε υγιή παιδιά. Από τα προσβεβλημένα παιδιά στη Βρετανία, το 75% βρέθηκε θετικό στον αδενοϊό.

Είναι επίσης πιθανό να εμπλέκεται ένα νέο παθογόνο ή να υπάρχει έκθεση σε μια τοξίνη, αλλά η γεωγραφική εξάπλωση των κρουσμάτων υποδηλώνει ότι μάλλον πρόκειται για μόλυνση.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/w8ZEXPq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη