Εκλογές στη Γαλλία: Κάτω από τον πήχη του 2017 η συμμετοχή - «Ψηφίστε» το μήνυμα Μακρόν

Εκλογές στη Γαλλία: Κάτω από τον πήχη του 2017 η συμμετοχή - «Ψηφίστε» το μήνυμα Μακρόν

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Απριλίου, διεξάγεται ο Ά γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Ωστόσο με μεγάλη αποχή φαίνεται πως θα κλείσουν οι κάλπες.

Σε μια από τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες των τελευταίων ετών καλούνται να προσέλθουν οι Γάλλοι, με τον Εμανουέλ Μακρόν, σε ένα τελευταίο μήνυμά του μέσω Twitter, να καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν σε μια αναμέτρηση που ο βαθμός προσέλευσης αναμένεται χαμηλός σε σχέση με άλλες χρονιές.

{https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1513118933896896512}

Μεταξύ 24% και 26% προβλέπεται ότι θα είναι η αποχή στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ποσοστό της αποχής εμφανίζεται να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 που ήταν στο 22,2%. Ωστόσο μάλλον θα είναι μικρότερο από το μέγιστο ποσοστό αποχής που έχει σημειωθεί σε πρώτο γύρο γαλλικών προεδρικών εκλογών, δηλαδή από το 28,4% του 2002.

Στις αγροτικές περιοχές της Γαλλίας, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν ότι οι ψηφοφόροι θα στραφούν σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς υποψηφίους, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές από τις αστικές περιοχές, στις οποίες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εθεωρείτο το απόλυτο φαβορί.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τον α' γύρο των εκλογών στη Γαλλία θα γίνουν γνωστά στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι μπροστά. Το πόσο μπροστά θα είναι, όμως, είναι ένα ερώτημα, καθώς οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις τού έδιναν ένα προβάδισμα περίπου 6 μονάδων.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/tKDu9qj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη