Πάσχα: Η «μεγάλη έξοδος» του 2022 έσπασε ρεκόρ πενταετίας, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα

Πάσχα: Η «μεγάλη έξοδος» του 2022 έσπασε ρεκόρ πενταετίας, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα

Το πρώτο Πάσχα χωρίς περιορισμούς λόγω κορονοϊού έφερε έξοδο.. ρεκόρ από την Αθήνα, καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πάνω από 325.000 ήταν τα οχήματα που έφυγαν από την πρωτεύουσα από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Η έξοδος των εκδρομέων κορυφώθηκε τις πρωινές ώρες της Μ. Παρασκευής, όταν σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στους δύο μεγάλους σταθμούς διοδίων της Αττικής.

Μάλιστα, στην Ελευσίνα, οι οδηγοί, ακόμα και αφού περνούσαν τα διόδια, έμεναν για σχεδόν μία ώρα εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα, με ανάλογες εικόνες να σημειώνονται σε μεγάλο βαθμό και το απόγευμα της Μ. Πέμπτης.

Από τις 06:00 έως και τις 18:00 της Μ. Παρασκευής, συνολικά 80.312 οχήματα έφυγαν από την πρωτεύουσα, τα 45.547 μέσω της Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και τα 34.765 από την Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή έξοδος για το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας, ξεπερνώντας ακόμα και αντίστοιχες εξόδους πριν από την πανδημία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η «μεγάλη έξοδος» του 2022 είναι αυξημένη κατά σχεδόν 8% σε σύγκριση με το 2019, όταν τότε από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή είχαν φύγει από την Αθήνα 227.270 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος τα ΙΧ που πέρασαν τα διόδια άγγιξαν τις 245.000.

Λόγω της αυξημένης κίνησης που επικρατεί στους δρόμους της χώρας, οι αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός σε όλα τα μεγάλα οδικά δίκτυα, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Τέλος, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η έξοδος των οχημάτων από την πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται φυσιολογική, με μία μικρή αναμονή στα διόδια της Ελευσίνας κυρίως και των Αφιδνών.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1FTGt0M
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη