Πάσχα 2022: Δραματικές αλλαγές από πέρυσι - Πώς θα πάμε φέτος στην εκκλησία

Πάσχα 2022: Δραματικές αλλαγές από πέρυσι - Πώς θα πάμε φέτος στην εκκλησία

Το φετινό Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχουν αλλάξει δραματικά 

 

Το πρώτο Πάσχα στην μετά COVID εποχή - με ελάχιστα μέτρα προστασίας - είναι γεγονός. Και μπορεί η επιστροφή... στην ελευθερία για τους ανεμβολίαστους να αργεί ακόμη λίγο, ωστόσο, η σύγκριση με την περσινή χρονιά είναι ενδεικτική του πόσα έχουν αλλάξει. 

Ακριβώς πριν ένα χρόνο, όπως γράφει το news4health.gr, την Μεγάλη Εβδομάδα έως και την ημέρα του Πάσχα (2 Μαΐου 2021), ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινούσε στις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 ο περιορισμός άρχιζε στις 11 το βράδυ.

Παράλληλα, ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε ανακοινώσει ότι μέχρι τις 10 Μαΐου του 2021 η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρεπόταν αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, λόγους υγείας, εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, μετάβαση σε κηδεία και μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.

Φτάνοντας στο σήμερα, έχουν αρθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί μετακίνησης, ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί στα ωράρια κυκλοφορίας. Με εξαίρεση τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Πώς θα πάμε φέτος στην Εκκλησία

Οι πιστοί μπορούν το φετινό Πάσχα να προσέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους λατρείας και προσευχής.

Καλούνται, ωστόσο, να επιδεικνύουν:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • πιστοποιητικό νόσησης ή
  • αρνητικό τεστ κορονοϊού (PCR ή rapid)

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού self test.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.

Δείτε όλα τα μέτρα που προβλέπει το νέο ΦΕΚ εδώ.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WsgIauS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη