Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες για ανέρευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε έξι περιοχές, στόχος να έχουμε εικόνα μέχρι το 2023

Μητσοτάκης: Επιταχύνονται οι έρευνες για ανέρευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε έξι περιοχές, στόχος να έχουμε εικόνα μέχρι το 2023

«Ανακοινώνουμε την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου που γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι πιθανό, δεν είμαστε, βέβαιοι, είναι πιθανό να διαθέτει σε σημαντικές ποσότητες με βάσει τις προκαταρκτικές μελέτες, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο θαλάσσιο χώρο, σε ζώνες πάντα αποκλειστικής εκμετάλλευσης,» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που έγινε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρίας Υδρογονανθράκων.

Την αναβάθμιση των projects για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έργα εθνικής σημασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή και της διοίκησης των ΕΛΠΕ. Επίσης έθεσε ως στόχο την αποσαφήνιση της εικόνας για την ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα έως το τέλος του 2023.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι έρευνες αφορούν έξι εκτάσεις στην  περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες πέντε σε θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο, στον Κυπαριασσιακό Κόλπο και στην Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πριν από τον πόλεμο δεν αποτελούσε ελκυστική ευκαιρία για νέες χώρες να μπουν στο παιχνίδι των εξορύξεων λόγω των χαμηλών τιμών του φυσικού αερίου.

Τις έρευνες θα «τρέξουν» δυο ελληνικές εταιρίες, οι οποίες δεσμεύονται να ξεκινήσουν πρόγραμμα ερευνών έως το τέλος του 2023. Πρέπει μέχρι τότε να γνωρίζουμε εάν έχουμε εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου, ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην εκμετάλλευσή του, είπε ο πρωθυπουργός.

Οι εταιρίες αυτές θα επικεντρωθούν στους μεγάλους πιθανούς στόχους εξόρυξης φυσικού αερίου.

Σε κάποιες περιοχές ενδεχομένως να μπορούμε να πετύχουμε διερευνητικές γεωτρήσεις και πριν από το τέλος του 2023. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, ανακοινώσεις που γίνονται σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής και οικονομικής θέσης της χώρας. «Η Ελλάδα εκτός από χώρα αποθήκευσης φυσικού αερίου, μπορεί να γίνει και χώρα παραγωγός».



from DNews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8vZsI7E
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη