Ανακοινώνονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ, το μέτρο που ήρθε για να μείνει

Ανακοινώνονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ, το μέτρο που ήρθε για να μείνει

Τι θα ισχύσει για τα σούπερ μάρκετ, τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις μάσκες.

 

Κατά πάσα πιθανότητα αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για ολική χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιορισμοί ατόμων σε σούπερ μάρκετ (1 ατομο ανά 9 τμ) δεν θα ισχύουν πια, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί ολική άρση περιορισμών και στην εστίαση. Από την αρχή της πανδημικής κρίσης, στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας ανακοινώθηκαν περιορισμοί, οι οποίοι ισχύουν μέχρι και σήμερα. Από την 1η Μαΐου και μετά, οι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ θα χαλαρώσουν.

Συγκεκριμένα, θα αυξηθεί το όριο ατόμων εντός των καταστημάτων που μέχρι σήμερα είναι 1 πελάτης ανά 9 τμ. Αυτό όμως που θα αργήσει να καταργηθεί είναι η χρήση της μάσκας εντός τόσο των σούπερ μάρκετ όσο και των καταστημάτων λιανικής.

Καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου

Η κυβέρνηση βαδίζοντας στον δρόμο της "απελευθέρωσης" που χάραξαν πολλά ευρωπαϊκά κράτη, την Τετάρτη 13 Απριλίου πιθανότατα να ανακοινώσει μία σειρά από νέα μέτρα χαλάρωσης που θα περιλαμβάνουν εστίαση, διασκέδαση, μάσκες αλλά και σχολεία.

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αυτά θα βρίσκονται σε ισχύ-αλλά δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξή τους σε εστίαση και διασκέδαση (για εξωτερικούς χώρους). Το ίδιο ισχύει και για την επίδειξη αρνητικού ράπιντ τεστ για ανεμβολίαστους. Υπογραμμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ισχύει κανονικά για εσωτερικούς χώρους σε λιανεμπόριο εστίαση και διασκέδαση. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, οι μαθητές αναμένεται την Τρίτη 2 Μαΐου να γυρίσουν με το τελευταίο self test στο χέρι. Πιο συγκεκριμένα, μετά το Πάσχα αναμένεται να καταργηθούν τα self test μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού ενώ για τις μάσκες, όπως έχει γράψει επανειλημμένως το Dnews αναμένεται να καταργηθούν στα σχολεία τουλάχιστον 20 μέρες πριν την λήξη των μαθημάτων.

Παραμένουν οι μάσκες 

Τέλος, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ (διπλή μάσκα) και τα ΜΜΜ, χώροι στους οποίους εύκολα μπορεί να υπάρξει συνωστισμός



from DNews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cGKfRQb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη