-->

Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον «βλέπει» πόλεμο στην Ουκρανία ως το τέλος του 2023

Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον «βλέπει» πόλεμο στην Ουκρανία ως το τέλος του 2023

Ως «ρεαλιστική» χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την πιθανότητα ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εκτιμά «ρεαλιστική» την πιθανότητα να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023 η πολεμική σύγκρουση Ουκρανίας - Ρωσίας λόγω της αποφασιστικότητας της Μόσχας να συνεχίσει την «φρικτή» επίθεσή της.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα που αναφέρουν δυτικές πηγές και για το πιθανό σενάριο μιας ρωσικής νίκης, ο συντηρητικός ηγέτης απάντησε: «Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, ναι, φυσικά».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ «Πούτιν έχει τεράστιο στρατό, (...) έκανε ένα καταστροφικό λάθος και η μοναδική επιλογή που έχει τώρα είναι να συνεχίσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί την φρικτή μέθοδό του, που βασίζεται στο πυροβολικό, για να προσπαθήσει να συνθλίψει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο Τζόνσον στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Ινδία με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απότισε φόρο τιμής στην ουκρανική αντίσταση, μια «ρεαλιστική» διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης «δεν φαίνεται πιθανή αυτή τη στιγμή», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EsIVO9d
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->