-->

Θεσσαλονίκη: «Δεν έχουμε ευθύνη...», λένε οι γιατροί που κατηγορούνται για εξ αμελείας θάνατο 24χρονου

Θεσσαλονίκη: «Δεν έχουμε ευθύνη...», λένε οι γιατροί που κατηγορούνται για εξ αμελείας θάνατο 24χρονου

Στην τελική ευθεία εισήλθε η δίκη των δύο γιατρών οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες μετά την χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου στην οποία υπεβλήθη, επειδή ήταν υπέρβαρος.

Ο θάνατος του 24χρονου επήλθε, σύμφωνα με ιατροδικαστικό πόρισμα, «από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας».

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθονται ο γιατρός που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και συνάδελφός του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί το θύμα μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

Και οι δύο στις απολογίες τους αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αρνούμενοι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που τους καταλογίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος επισήμανε ότι προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις. Παράλληλα, τόνισε ότι είχε εξηγήσει στον παθόντα τα υπέρ και κατά της συγκεκριμένης επέμβασης, και τον ενημέρωσε για τις πιθανές επιπλοκές.

«Δεν ανέφερα ποτέ ότι πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας. Επιπλοκές συμβαίνουν και παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης. Προσπαθούμε να τις προβλέψουμε αλλά δεν μπορούμε πάντα να τις αποφύγουμε» απολογήθηκε ο ίδιος, ο οποίος προσφάτως μηνύθηκε από τους γονείς 14χρονης για τον θάνατο της κόρης τους ύστερα από ανάλογη επέμβαση τοποθέτησης δακτυλίου, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 3ετή φυλάκιση για παλιότερο περιστατικό.

Ο συγκατηγορούμενός του περιέγραψε αναλυτικά το ιστορικό του περιστατικού, υποστηρίζοντας ότι η άποψη που σχημάτισε ήταν «να χειρουργήσω τον ασθενή θεωρώντας ότι πρέπει να ψάξω».

Ο ίδιος απέδωσε σε απόφαση του προϊσταμένου του διευθυντή το γεγονός ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίστηκε τελικά χειρουργικά στο νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά σε κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια ο ασθενής.

«Ο συντονιστής διευθυντής επέμεινε να μην γίνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω εάν θα ζούσε, αν γινόταν το χειρουργείο στην Καβάλα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου δεν έλειψαν οι εντάσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τους συγγενείς του 24χρονου να αντιδρούν στα όσα ανέφερε και να απομακρύνονται κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών φρουρών.

Η δίκη διεκόπη για τα μέσα Μαΐου, οπότε θα λάβει το λόγο η εισαγγελέας της έδρας για την πρότασή της.from DNews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qv0eIQ9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->