Παλαιοχώρα Αίγινας: Ο άγνωστος Μυστράς του Σαρωνικού με τις 365 εκκλησίες (βίντεο)

Παλαιοχώρα Αίγινας: Ο άγνωστος Μυστράς του Σαρωνικού με τις 365 εκκλησίες (βίντεο)

Η Παλιαχώρα (επίσης Παλαιαχώρα ή Παληαχώρα) της Αίγινας αποτελεί ένα μεσαιωνικό χωριό που χτίστηκε τον 9ο αιώνα και υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1826.

 

Βρίσκεται πίσω και πάνω από το λόφο του Αγίου Νεκταρίου, στα 7 χμ από το λιμάνι της Αίγινας με πορεία προς το κέντρο του νησιού, και ξεχωρίζει για την ιστορία, τη θέα και τις εκκλησίες της.

Ιστορία

Η Παλιαχώρα ορίστηκε ως πρωτεύουσα του νησιού όταν οι ντόπιοι, που κινδύνευαν από τους πειρατές, άρχισαν να μετακινούνται από τις ακτές προς το εσωτερικό της Αίγινας. Ουσιαστικά χτίστηκε από τους Αιγινήτες για να προφυλαχθούν από τους Σαρακηνούς πειρατές και διατηρήθηκε για μία περίπου χιλιετία. Όταν όμως ο κίνδυνος πέρασε, οι κάτοικοι άρχισαν πάλι να κατεβαίνουν στις παραθαλάσσιες περιοχές και η Παλιαχώρα ερήμωσε και σταδιακά κατέρρευσε. Στα απομεινάρια της περιλαμβάνονται λίγες από τις εκκλησίες και μερικά ακόμα στοιχεία που θυμίζουν ότι το μέρος αυτό κάποτε αποτελούσε το κέντρο του νησιού.

Δείτε το βίντεο από το Up Stories

{https://www.youtube.com/watch?v=hU5BjxMuGJ8}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IOEhTRp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη