Πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών Η3Ν8 στον άνθρωπο

ΑΠΕ

Η Κίνα ανέφερε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών H3N8 σε άνθρωπο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, ενώ οι Κινέζοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το ρίσκο διασποράς της δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ένα τετράχρονο αγόρι στην Περιφέρεια Χενάν της Κίνας είναι το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα γρίπης των πτηνών Η3Ν8 στον άνθρωπο. Το αγόρι ανέπτυξε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου.

Οι κοντινές επαφές του παιδιού δεν μολύνθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικής Υγείας της Κίνας. Το παιδί πριν παρουσιάσει συμπτώαμτα είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που η οικογένειά του έχει στο σπίτι της.

Η H3N8 είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα σε άλογα, σκυλιά, πουλιά και φώκιες όχι όμως και σε ανθρώπους. Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι το ρίσκο ο ιός να μεταδοθεί σε μεγάλο βαθμό σε ανθρώπους είναι μικρή. Αρκετά στελέχη της γρίπης των πτηνών κυκλοφορούν στην Κίνα και συχνά – πυκνά περνούν σε ανθρώπους. Την περασμένη χρονιά η Κίνα είχε καταγράψει το πρώτο κρούσμα και του H10N3 σε άνθρωπο.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rFpqhDA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη