Κώστας Μαρκόπουλος: 4+1 Ανατροπές για την Στερεά


Ηρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε την αξια της Περιφέρειας για την προοδο όλων και όχι των ολίγων. Το μοντελο που βιώνουμε κάθε άλλο παρά οδηγεί σε μια καλύτερη εποχή. Είναι ένα μοντέλο παλαιοκομματικο, φτωχό σε αποτέλεσμα και ανίσχυρο πολιτικα. 

Πρώτη ανατροπή: Απόλυτη κομματική ανεξαρτησία. Ο Περιφερειάρχης οφείλει να είναι συχνός συνομιλητής όλων των πολιτικών αρχηγών και του εκάστοτε Πρωθυπουργού και να απαιτεί λύσεις στα προβλήματα αλλά και χάραξη εμβληματικών έργων, ώστε η εναλλαγή των κυβερνήσεων να μην βάζει σε κίνδυνο τον προγραμματισμό.

Δεύτερη ανατροπή: Κοινοποίηση αλλά και συμμετοχή όλων των βουλευτών της Στερεάς στα Περιφερειακά Συμβούλια αλλά και συνεργασίες για προώθηση ζητημάτων χωρίς εξαιρέσεις και επιβράβευση της Κοινοβουλευτικής συμμετοχής με ονοματεπώνυμο. Έτσι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα θα είναι ευθυγραμμισμένα σε κοινή στόχευση χωρίς ανταγωνισμό.
Τρίτη ανατροπή: Η Περιφέρεια θα έχει γραφείο τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες ώστε να ασκεί πίεση αλλά και να υποστηρίζει τις δράσεις της. Ο  Περιφερειάρχης είναι πριν από όλα πολιτικός, που ξέρει πως πιέζει και πως υποστηρίζει τις προσδοκίες του Περιφερειακού Συμβουλίου και των πολιτών.

Τέταρτη ανατροπή: Κτίσιμο περιφερειακής Συνείδησης, δηλαδή ανάπτυξη ιδεολογήματος για την υπεραξία της Στερεάς και την ποσόστωση της συμμετοχής της στο ΑΕΠ της χώρας. Ιδεολόγημα, το οποίο θα περιγράφει την οπισθοδρόμηση τα τελευταία χρόνια της περιοχής αλλά  και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της στην παραγωγικότητά της για το μέλλον. Το κτίσιμο της Περιφερειακής Συνείδησης θα περιέχει α)  Οργάνωση με υψηλούς στόχους του εθελοντισμού σε όλους τους νομούς, χωρίς εξαιρέσεις και απορρίπτοντας το μοντέλο στήριξης με ψίχουλα. β) Ανάδειξη πολιτιστικών και τουριστικών προτεραιοτήτων σε 12μηνη βάση με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε η Στερεά να αποτελέσει σύντομα ισχυρο Brand name . γ) Απαίτηση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς ώστε να μην είναι η μόνη Περιφέρεια χωρίς Πανεπιστήμιο, κάτι που είναι χειροπιαστή απόδειξη εγκατάλειψης από προηγούμενες αρχές. δ) 5 υποχρεωτικές ημερίδες με θεματολογία:

Παραγωγική Βάση της Στερεάς, στη ΛΑΜΙΑ στα πλαίσια της ΠΕΔ όταν αυτή ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Δήμο.

Χειμερινός τουρισμός Στερεάς.

Θερινός τουρισμός Στερεάς.

Εξειδικευμένες μορφες τουρισμού (Ιαματικός,ιστορικός,θρησκευτικός)

Εστίαση και γαστρονομία Στερεάς.

Πολιτική Προστασία-πολιτεία και εθελοντές σε 12μηνη βάση.

Οι τελευταίες 5 ημερίδες θα γίνονται κυκλικά στους 5 νομούς και παραγωγική ημερίδα στην Λαμία με την ευκαιρια της ΠΕΛ 

Πέμπτη ανατροπή: Διοικητική επανάσταση. Ενίσχυση οργανογράμματος και προσωπικού στις Περιφερειακές ενότητες. Μεγαλύτερη ενίσχυση όταν οι Δήμοι φαίνονται πιο ισχνοί ώστε να βηθουνται στις μελετητικες διαδικασίες και να διεκδικούν έργα. Ισχυροί δήμοι δεν υφίστανται χωρίς περιφέρεια αποτελεσματική. Απόλυτη αξιοκρατία κρίσεων. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εξυπηρέτηση των πολιτών. Ειδικές υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ικανότητες σε όλα τα επίπεδα.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη