Και επίσημα στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Και επίσημα στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια

Το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της χώρας, το ΟΑΚΑ, παραχωρείται για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις που φέρνουν πολλά χαμόγελα στον Παναθηναϊκό είναι το αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων μεταξύ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων.

Έτσι το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου παραμένει στο γήπεδο που συνδυάστηκε με μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του.

Τα οφέλη για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι πολλαπλά. Αρχικά, λύνεται οριστικά ένα ζήτημα που αποτελούσε βρόγχο για τον σύλλογο και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σφραγίζεται η αποκλειστική χρήση του γηπέδου, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Εκτός από το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι, δημιουργούνται νέα δεδομένα για τον μεγαλύτερο μπασκετικό σύλλογο της χώρας. Η οριστική επίλυση του γηπεδικού ζητήματος προετοιμάζει το έδαφος για νέα εποχή του Παναθηναϊκού, καθώς αναμένεται να λειτουργήσει και ευεργετικά στη διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή. Το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο κλειστό «στολίδι» της χώρας που έχει συνδεθεί σε σχεδόν απόλυτο βαθμό με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, αποτελεί προφανώς ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο.

Η εξέλιξη με το ΟΑΚΑ σε συνδυασμό το «ναι» των μελών του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό δημιουργούν ένα... ιστορικό «παζλ» για τον σύλλογο, αφού μέχρι το 2026 θα έχει λυθεί το γηπεδικό (με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το ποδοσφαιρικό), το οποίο αποτελούσε για δεκαετίες ένα μεγάλο πρόβλημα για το «τριφύλλι».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον πολυτροπαιούχο μπασκετικό σύλλογο έχει ως εξής:

«Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων».

Το σχόλιο Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε με ανάρτησή του στο Instagram την είδηση της παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό και έκανε λόγο για το βασικό θεμέλιο για το μέλλον ενός αυτοδύναμου «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά την ανακοίνωση της σπουδαίας συμφωνίας:

«Όσο και να σε λοιδορούν, όσο και να σε πολεμούν με λάσπη και ψέματα, οι πράξεις είναι αυτές που μένουν και γράφουν την ιστορία.

Μετά από 450 εκατομμύρια, μετά από έξι ευρωπαϊκά, μετά από 27 χρόνια σερί τίτλων, έρχεται και ως τελευταίο λιθαράκι το βασικό θεμέλιο για το μέλλον ενός αυτόφωτου, αυτοδύναμου, αλλά και αυτάρκη Παναθηναϊκού.

Ήρθε η ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποκτά το δικό του γήπεδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους συνεργάτες μου, Παναγιώτη Μπόμη και Μαργαρίτα Θάνου και το επιτελείο τους, που επί ένα χρόνο και βάλε δούλευαν σκληρά, ώστε σήμερα να γίνει πράξη το μεγαλύτερο όνειρο των Παναθηναϊκών.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον γ.γ. της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, διότι δίχως την πολιτική βούλησή τους κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

{https://ift.tt/wbGzAVW}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/oObWzX8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη