-->

Την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου συνάντησε στον Περισσό ο Κουτσούμπας

Την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου συνάντησε στον Περισσό ο Κουτσούμπας

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί, στον Περισσό, την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Νίκος Σοφιανός.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε στη γυναίκα του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια, και την κόρη του, Αναστασία, υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του αξέχαστου ερμηνευτή, Γιώργο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «παρέδωσε τη βιογραφική έκθεση του Γιώργου Μητροπάνου στο κόμμα, καθώς και το φύλλο της Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του ΔΣΕ (25/10/1948), που ανακοινώνει την προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Υλικά και ντοκουμέντα που φανερώνουν μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα. Αυτή την αγωνιστική παράδοση τίμησε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημήτρης Μητροπάνος».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, στο πλαίσιο της συνάντησης ανακοινώθηκε και η πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας προς τιμή του από την ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη. Αναλυτικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και τη διοργάνωση της συναυλίας θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7AkNKt5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->