-->

Η Νότια Αφρική ίσως μπαίνει σε 5ο κύμα πανδημίας, τι σημαίνει αυτό

Η Νότια Αφρική ίσως μπαίνει σε 5ο κύμα πανδημίας, τι σημαίνει αυτό

Η Νότια Αφρική μπορεί να εισέρχεται σε ένα 5ο κύμα της επιδημίας, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να προκαλούν πολύ πιο σοβαρή νόσηση.

Η Νότια Αφρική μπορεί να εισέρχεται σε ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας της COVID-19 νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν, έπειτα από μια παρατεταμένη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Τζο Φαάλα.

"Αυτό που παραμένει σταθερό (...) είναι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, περιλαμβανομένων των ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), δεν υπάρχει πολύ δραματική αλλαγή", σημείωσε ο Φαάλα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Υπήρξε επίσης μια αύξηση στους θανάτους όχι πολύ δραματική από ένα ήδη χαμηλό επίπεδο", πρόσθεσε.

Σε αυτό το στάδιο οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ειδοποιηθεί για καμία νέα παραλλαγή του νέου κορονοϊού, άλλη από υποπαραλλαγές στο κυρίαρχο παραλλαγμένο στέλεχος που κυκλοφορεί, το Όμικρον.

Παράλληλα η Ουαασίλα Τζάσατ, εξέχουσα ειδικός στο Εθνικό Ινστιτούτο της Νότιας Αφρικής για Μεταδιδόμενες Ασθένειες (NICD) δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι νέες υποπαραλλαγές του Όμικρον προκαλούν σημαντικά πιο σοβαρή νόσηση.

Το υγειονομικό σύστημα της χώρας δεν τελεί σήμερα υπό πίεση όσον αφορά τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών ή τα αποθέματα συσκευών οξυγόνου, σημείωσε επίσης η δρ Τζάσατ, μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι η χώρα μπορεί να εισέρχεται σε ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορονοϊού και τους περισσότερους θανάτους από την COVID-19 στην Αφρική μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 100.000 θανάτους στη διάρκεια της πανδημίας.

Χθες, Πέμπτη, το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Αφρική επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική αποτελεί τον κύριο παράγοντα αύξησης των λοιμώξεων στην αφρικανική ήπειρο.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zatcinL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->