Aντιδράσεις για την ομιλία μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - «Έδωσε βήμα σε Ναζί» λέει ο Βαρουφάκης (βίντεο)

Aντιδράσεις για την ομιλία μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - «Έδωσε βήμα σε Ναζί» λέει ο Βαρουφάκης (βίντεο)

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του, ο Γιάννης Βαρουφάκης σχολίασε την επιλογή του πρόεδρου Ζελένσκι να προβάλει βίντεο με τη μαρτυρία Έλληνα ομογενή που πολεμά ως μέλος στο Τάγμα του Αζόφ - Για ατόπημα κάνει λόγο και η Όλγα Γεροβασίλη

Στη σημερινή ομιλία του Ζελένσκι στο κοινοβούλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος προέβαλε ένα βίντεο με μαρτυρίες δύο Ελλήνων ομογενών που πολεμούν ενάντια στη ρωσική εισβολή.

«Απευθύνομαι σε εσάς ως Έλληνας στην καταγωγή», ξεκίνησε το μήνυμα του ο πρώτος εξ αυτών.

«Ονομάζομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών, τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές», ανέφερε μεταξύ άλλων αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος μάχεται ως μέλος του τάγματος Αζόφ.

Εξήγησεις θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «βήμα» σε μέλος του Αζοφ

Σε δήλωσή της από το Περιστύλιο της Βουλής, η Όλγας Γεροβασίλη, γενική γραμμέτας της ΚΟ του Σύριζα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ:

Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα.​

«Ο Ζελένσκι πρόσβαλε τη Βουλή των Ελλήνων»

Aπό την πλευρά του, ο Γιάννης Βαρουφάκης σχολίασε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, γράφοντας στο Twitter:

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι μόλις πρόσβαλε τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας βήμα σε ναζί μέλη του Τάγματος Αζόφ και, έτσι, υπονόμευσε τον αγώνα των Ουκρανών εναντίον του στρατού του Πούτιν. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο Τάγμα Αζόφ που δίνει άλλοθι στον Πούτιν.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/ZdAMsgk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη