Πόλεμος: Το Κίεβο ελπίζει να απομακρύνει σήμερα αμάχους από το Azovstal

Πόλεμος: Το Κίεβο ελπίζει να απομακρύνει σήμερα αμάχους από το Azovstal

Η Ουκρανία ελπίζει σήμερα να απομακρύνει αμάχους που έχουν καταφύγει στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, οι οποίοι βρίσκονται μαζί με τους τελευταίους πολεμιστές που υπερασπίζονται αυτήν την πόλη – λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νότια Ουκρανία.

Σήμερα προγραμματίζεται επιχείρηση για να απομακρύνουμε τους αμάχους από το εργοστάσιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε έπειτα από συνάντηση που είχε χθες, Πέμπτη, στο Κίεβο με τον Ζελένσκι ότι εντατικές συνομιλίες διεξάγονται για να καταστεί δυνατή η εκκένωση της χαλυβουργίας Azovstal, την οποία σφυροκοπούν οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει την Μαριούπολη.

Την Τρίτη, όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε «κατ' αρχήν» για ανάμειξη του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην εκκένωση του εργοστασίου Αζοφστάλ.

Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, περίπου 100.000 κάτοικοι σε όλη την πόλη διατρέχουν «θανάσιμο κίνδυνο» εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών και των ανθυγιεινών συνθηκών. Το δημοτικό συμβούλιο περιγράφει επίσης ως «καταστροφική» την έλλειψη πόσιμου νερού και τροφίμων που αντιμετωπίζει η πόλη.

Στόχος βομβαρδισμών έγινε ρωσικό σημείο ελέγχου στην επαρχία Κουρσκ

Στόχος βομβαρδισμών έγινε σήμερα σημείο ελέγχου σε χωριό στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Όλμοι εκτοξεύθηκαν εναντίον σημείου ελέγχου στο χωριό Κρουπέτς» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ Ρομάν Σταροβόιτ.

Ο Σταροβόιτ επεσήμανε ότι Ρώσοι συνοριοφύλακες και ο στρατός απάντησαν στα πυρά. «Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές» τόνισε ο ίδιος.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1KtMznw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη