Αγία Σοφία: Αναφορές ότι επισκευάστηκε η ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη

Αγία Σοφία: Αναφορές ότι επισκευάστηκε η ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη

Η Αυτοκρατορική Πύλη στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης επικευάστηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ.

Η ζημιά στο ξύλο της ιστορικής Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας φαίνεται να έχει αποκατασταθεί, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της Διεύθυνσης Κοινωφελών Ιδρυμάτων της Τουρκίας, η ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη οφείλεται σε φυσιολογική φθορά από συνωστισμό επισκεπτών, αν και σύμφωνα με τις αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να ιδιαίτερα πειστική αυτή η εξήγηση.

Οι χρήστες κάνουν λόγο για έλλειψη φροντίδας στο σπουδαίο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Η γενική διεύθυνση δήλωσε επίσης ότι η πόρτα έχει επισκευαστεί, σημειώνοντας ότι ο ιστορικός ναός και γενικότερα το κτιριακό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας προστατεύεται σχολαστικά από 154 κάμερες ασφαλείας, 68 φύλακες καθώς και την τουριστική αστυνομία.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XQfVqAc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη