-->

Επιβεβαίωση από Μητσοτάκη στο υπουργικό: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

Επιβεβαίωση από Μητσοτάκη στο υπουργικό: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Dnews από τις 11 Απριλίου για νέα μέτρα στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συνεχόμενο κύμα ακρίβειας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «πολύ σύντομα, επίσης, θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής «έκρηξης».

Τα σχέδια της κυβέρνησης

Όπως έχει ήδη ενημερώσει το Dnews, η κυβέρνηση αναμένεται εντός του Ιουνίου να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης όπως αυτά του Πάσχα, με έξτρα επίδομα καλοκαιριού.

Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει να αντισταθμίσει σε σημαντικό μεγάλο βαθμό το άλμα του κόστους διαβίωσης, κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθούς και ανέργους. εν αποκλείεται τον Μάιο να ανοίξει ο δρόμος για επανάληψη της εφαρμογής των μέτρων που υλοποιήθηκε εκτάκτως τον Απρίλιο όπως η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών, δηλαδή της επιταγής ακρίβειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ήδη έχει ήδη αποκαλύψει το Dnews η παρέμβαση, εφόσον αποφασιστεί, θα δοθεί προς τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Υπενθυμίζεται πως η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδομάτων, ΑμεΑ κ.α.

Ως λύση για την ενίσχυση των νοικοκυριών η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει εκ νέου μετά τις γιορτές έκτακτα επιδόματα σε οικογένειες και συγκεκριμένα στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, σε χαμηλοσυνταξιούχους και στους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων που έχουν τινάξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι μόνο, στον αέρα.

Η ενίσχυση αυτή θα είναι η δεύτερη σε σειρά αφού ήδη οι παραπάνω περιμένουν μέχρι τις 21 του μήνα να εισπράξουν τις ενισχύσεις που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και για τους επόμενους μήνες. Από τους υπολογισμούς που έγιναν εκτιμάται ότι απαιτείται συνολικά επιπλέον κονδύλι 2 έως 4 δισ. ευρω για 12 μήνες που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

 from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2eEIJnt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->