-->

Στοιχεία σοκ: Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, τι αναφέρει η Eurostat

Στοιχεία σοκ: Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, τι αναφέρει η Eurostat

Αύξηση – σοκ κατέγραψε στη χώρα μας ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 9,4%, από 8% που ήταν το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Καπλάζει η ακρίβεια στην Ευρώπη. Στο 9,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Εκρηκτική είναι η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ενώ και στην Ελλάδα οι αυξήσεις των τιμών καλπάζουν.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του εναρμονισμένου πληθωρισμού τον Απρίλιο τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, στην Ελλάδα η άνοδος των τιμών έφτασε στο 9,4%, από 8% τον Μάρτιο, ενώ από τα κράτη της Ευρωζώνης που έχουν στείλει μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει αύξηση τιμών 7,5%, από 7,4% τον Μάρτιο. Ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλό από το 1997, όταν άρχισαν οι κοινές αυτές μετρήσεις του πληθωρισμού ανά την ΕΕ.

Η Ελλάδα καταγράφει την 6η ταχύτερη άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Τον Μάρτιο η άνοδος του ελληνικού εναρμονισμένου δείκτη ήταν 8%, ενώ αυξήθηκε κατά 6,3% τον Φεβρουάριο, κατά 5,5% τον Ιανουάριο και κατά 4,4% τον Δεκέμβριο.

Ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθεί σε διψήφιο ποσοστό. Πολύ πιθανό ο διψήφιος αριθμός να καταγραφεί στα στοιχεία Απριλίου που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες από την ΕΛΣΤΑΤ (10 Μαΐου). Ο λόγος για τον εγχώριο δείκτη που έχει άλλη στάθμιση (σ.σ. με βάση τα ελληνικά δεδομένα κατανάλωσης). Αντιθέτως ο εναρμονισμένος βασίζεται σε μία κοινά συμφωνημένη ανά την ΕΕ στάθμιση που είναι αναγκαία για να υπάρχει συγκρισιμότητα.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wWv7Zqs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->