Στοιχεία σοκ: Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, τι αναφέρει η Eurostat

Στοιχεία σοκ: Στα ύψη ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, τι αναφέρει η Eurostat

Αύξηση – σοκ κατέγραψε στη χώρα μας ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 9,4%, από 8% που ήταν το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Καπλάζει η ακρίβεια στην Ευρώπη. Στο 9,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Εκρηκτική είναι η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, ενώ και στην Ελλάδα οι αυξήσεις των τιμών καλπάζουν.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του εναρμονισμένου πληθωρισμού τον Απρίλιο τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, στην Ελλάδα η άνοδος των τιμών έφτασε στο 9,4%, από 8% τον Μάρτιο, ενώ από τα κράτη της Ευρωζώνης που έχουν στείλει μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει αύξηση τιμών 7,5%, από 7,4% τον Μάρτιο. Ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλό από το 1997, όταν άρχισαν οι κοινές αυτές μετρήσεις του πληθωρισμού ανά την ΕΕ.

Η Ελλάδα καταγράφει την 6η ταχύτερη άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Τον Μάρτιο η άνοδος του ελληνικού εναρμονισμένου δείκτη ήταν 8%, ενώ αυξήθηκε κατά 6,3% τον Φεβρουάριο, κατά 5,5% τον Ιανουάριο και κατά 4,4% τον Δεκέμβριο.

Ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθεί σε διψήφιο ποσοστό. Πολύ πιθανό ο διψήφιος αριθμός να καταγραφεί στα στοιχεία Απριλίου που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες από την ΕΛΣΤΑΤ (10 Μαΐου). Ο λόγος για τον εγχώριο δείκτη που έχει άλλη στάθμιση (σ.σ. με βάση τα ελληνικά δεδομένα κατανάλωσης). Αντιθέτως ο εναρμονισμένος βασίζεται σε μία κοινά συμφωνημένη ανά την ΕΕ στάθμιση που είναι αναγκαία για να υπάρχει συγκρισιμότητα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wWv7Zqs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη