«Δεν θα σωθούμε επειδή δεν θα ζητάμε πιστοποιητικά»: «Γονατίζουν» από τους λογαριασμούς ρεύματος οι επιχειρήσεις εστίασης (εικόνες)

«Δεν θα σωθούμε επειδή δεν θα ζητάμε πιστοποιητικά»: «Γονατίζουν» από τους λογαριασμούς ρεύματος οι επιχειρήσεις εστίασης (εικόνες)

Επιχειρηματίες της εστίασης σχολιάζουν στα Dnews θετικά την απελευθέρωση των μέτρων, ωστόσο τονίζουν ότι η κατάσταση παραμείνει αρκετά δύσκολη εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των τιμών σε λογαριασμούς και προϊόντα.

Ελεύθερα θα μπορούν να εισέρχονται οι πολίτες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους  από την 1η Μαϊου και έως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου καθώς αίρεται η υποχρεωτικότητα επίδειξης πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης, ωστόσο, τουλάχιστον για ένα μήνα, διατηρείται η υποχρέωση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. 

Καταστήματα, κέντρα διασκέδασης, αίθουσες εκδηλώσεων όπως και το σύνολο της εστίασης θα επαναλειτουργούν με το 100% της χωρητικότητας τους, όμως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα. Όσον δε για τους μαθητές, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα επανέλθουν την Τρίτη 2 Μαϊου στα σχολεία με  self test το οποίο  - προς το παρόν - δεν θα χρειαστεί να επαναλάβουν άμεσα.

estiasi45
Η μεν επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να συμπεριφέρεται ως απελεύθερος από την πανδημία, η κατάσταση όμως με την ακρίβεια και τα αλματώδη κόστη λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων εγείρει μεγάλο προβληματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στα Dnews οι επιχειρηματίες της εστίασης, εκφράζουν με επιφυλάξεις την ανακούφιση τους.

«Προφανώς είναι μια ανάσα για εμάς οι άρση των μέτρων, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα έξοδα μας έχουν αύξηση. Αυτό όπως καταλαβαίνεται έχει αντίτυπο και στους πελάτες μας, αφού εμείς έχουμε αναγκαστεί να ανεβάσουμε τις τιμές των προϊόντων μας, εκείνοι πλέον είναι πιο «μαζεμένοι», δηλώνει ο κ. Ασημακοπούλος, υπεύθυνος καφέ - μπαρ στο Μοναστηράκι.

estiasi69

Το θετικό για το κλάδο της εστίασης είναι ο καλός καιρός και οι αυξημένη προσέλευση των τουριστών στην Αθήνα, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες διατηρούν επιφυλάξεις, λόγω της ενεργειακής κρίσης που είναι βρίσκεται αυτή την στιγμή στο προσκήνιο.

«Μας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου. Τα ποσά είναι εξωφρενικά. Δηλαδή πάλι θα δουλεύουμε την καλοκαιρινή σεζόν για να εξοφλήσουμε λογαριασμούς και ενοίκια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν θα σωθούμε επειδή δεν θα ζητάμε πλέον πιστοποιητικά από τον κόσμο», υποστηρίζει αυτά τα ποσά πρέπει τους σοκ είναι μεγάλο γιατί το οποίοι λάβουν δώρο του Πάσχα φέτος θα το δώσουν για να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ», αναφέρει στα Dnews ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ που πραγματοποίησαν τα Dnews, τα καταστήματα εστίασης έχουν ήδη προχωρήσει σε αυξήσεις που φτάνουν το 10%, αφού οι πρώτες ύλες όπως τα άλευρα, τα κρεατικά, τα οπωροκηπευτικα και το ηλιέλαιο έχουν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 20%.

estiasi697

«Όπως είχα αναφέρει και πριν το Πάσχα, από την στιγμή που αγοράζουμε τον καφέ κατά 30% ακριβότερα, τις μπαγκέτες, τα αλλαντικά και όταν πληρώνουμε ρεύμα τέσσερις και πέντε φορές πάνω σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, πως είναι δυνατόν να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την επιχείρηση μας υγιή;», αναρωτιέται ο κ. Κυριακοπουλος, ιδιοκτήτης καφέ στην Καρ.Σερβίας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wlTJYpH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη