ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο, «Πολιτική Αλλαγή» και «Νέα Αρχή με την κοινωνία» οι στόχοι

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο, «Πολιτική Αλλαγή» και «Νέα Αρχή με την κοινωνία» οι στόχοι

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έναρξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανοίγει την αυλαία του μεθαύριο, Πέμπτη με την ομιλία του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα.

Η διετής πανδημία ανέβαλλε πολλάκις τα σχέδια πραγματοποίησης του Συνεδρίου. Η έναρξή του αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για το κόμμα να εκφράσει ένα συνολικό πρόγραμμα προοδευτικής αλλαγής, καθώς όπως τονίζουν στελέχη του, το συνέδριο αυτό γίνεται μάλιστα σε ένα εξαιρετικό για το κόμμα momentum εξαιτίας και την συνεχιζόμενης φθοράς της κυβέρνησης.

Πανδημία, κρίση, ενέργεια, ρωσική εισβολή θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Θα εκφραστεί η χρεοκοπία του νεοφιλελεύθερου δόγματος αλλά και το μήνυμα της Αριστεράς για την καταπολέμηση των ανισοτήτων αλλά και η ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου.

Όπως εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την ακρίβεια και την αδυναμία αντιμετώπισής της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει συνεχώς έδαφος. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλες τις τάσεις δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του.

Θεωρούν μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με διπλή στρατηγική ήττα, τόσο ιδεολογική όσο και πολιτική. Είναι ο εκπρόσωπος της ιδεολογίας που χρεωκοπεί παγκοσμίως, της νεοφιλελεύθερης αντίληψης πως οι αγορές πρέπει να είναι ασύδοτες γιατί αυτορρυθμίζονται.

Για τον λόγο αυτό, ο πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου είναι η πολιτική αλλαγή και μία Νέα Αρχή «με την κοινωνία και για την κοινωνία, με πολιτικές για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των εκλεκτών και ισχυρών φίλων του κ. Μητσοτάκη».

Το κάλεσμα που θα ακουστεί από το βήμα του Συνεδρίου θα είναι η αλλαγή αυτή να συντελεστεί μέσω μιας προοδευτικής κυβέρνησης, μίας καθαρής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην κάλπη της απλής αναλογικής. Μία νίκη, που όπως αναφέρουν θα καθορίσει τις εξελίξεις και θα θέσει αμείλικτα διλήμματα σε όλους. 

Για αυτό το λόγο και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη για την πολιτική αλλαγή και την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

syriza484



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/nfLDQFW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη