«Επιχείρηση Όσκαρ» της Europol για τους Ρώσους στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ

«Επιχείρηση Όσκαρ» της Europol για τους Ρώσους στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ

Με ειδική επιχείρησή της η Europol βάζει στο στόχαστρο τους πόρους Ρώσων πολιτών στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις από την ΕΕ εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου (Europol) άρχισε επιχείρηση με σκοπό την κατάσχεση πόρων προσώπων, θεσμών και επιχειρήσεων στη Ρωσία που αντιμετωπίζουν κυρώσεις της ΕΕ εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Europol, με έδρα τη Χάγη, θα φέρει σε πέρας την «Επιχείρηση Όσκαρ» σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές των κρατών μελών, τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Ποινικής Δικαιοσύνης (Eurojust) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX).

Η επιχείρηση θα συμβάλει στις έρευνες για τους πόρους των προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο και να ασκηθούν ποινικές διώξεις στις περιπτώσεις που οι κυρώσεις παρακάμπτονται. Η διάρκειά της θα είναι καταρχήν ένα έτος και έχει αρκετές διακριτές πτυχές, διευκρίνισε η Europol στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε την Παρασκευή (8/4) κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Στη «μαύρη λίστα» προστέθηκαν τα ονόματα άλλων 217 προσώπων, όπως επιχειρηματιών και πολιτικών από τις αυτονομιστικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Στο πέμπτο πακέτο κυρώσεων που υιοθέτησε το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ περιλαμβάνεται επίσης η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα, ξυλείας, χημικών και άλλων προϊόντων από τη Ρωσία. Η απαγόρευση εισαγωγής άνθρακα θα ισχύσει από τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και τα υπάρχοντα συμβόλαια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/DctGx9M
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη