-->

«Ανατροπή» στην Πάτρα, δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας

«Ανατροπή» στην Πάτρα, δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας

Νέες εξελίξεις με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας δεν θα επαναξιολογηθεί από την άτυπη τριμελή επιτροπή των ιατροδικαστών.

Παρά τις πληροφορίες ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα θα παραδοθεί το πόρισμα, εν τούτοις πλέον εικάζεται ότι «αδυνατεί» η Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» που η ίδια δημιούργησε.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικούς κύκλους, που δηλώνουν ότι δεν επηρεάζονται από την έρευνα και την κοινή γνώμη, «δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα η σύνταξη πορίσματος, έστω κι αν με βάση τις αλυσιδωτές εξελίξεις της υπόθεσης, αντιμετωπίζεται ο θάνατος της Μαλένας υπό νέο πρίσμα».

Στην άτυπη επιτροπή μετέχει η κ. Τσάκωνα, που δεν αποδέχεται ότι είναι ελλιπής και άστοχη η ιατροδικαστική έκθεσή της για την Μαλένα και ήδη έχει απειλήσει ότι θ' απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές στους αμφισβητίες.

Από νομικής πλευράς διατυπώνονται ανάλογα ερωτήματα:  «Πώς και πού θα παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης τριμελούς Επιτροπής; Με ποια διαδικασία έχει ζητηθεί η σύνταξη του πορίσματος; Από το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως η τριμελής Επιτροπή είναι άτυπη, συμπεραίνεται ότι δεν έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης του θανάτου της Μαλένας.

Και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε κύρια ανάκριση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και σε προκαταρκτική εξέταση για τους άλλους δύο θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας…», όπως αναφέρει το pelop.gr.

Εξάλλου, ο θάνατος της Ίριδας και η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η Αγγελική Τσιόλα δεν βρίσκονται στο «κάδρο» της επαναξιολόγησης από την άτυπη τριμελή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας των ιδιωτών ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων τονίζει ότι περιμένει πώς και πώς την παράδοση του πορίσματος, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να οφείλεται ο θάνατος της Μαλένας και της Ιριδας σε ασφυξία.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/P8NAfkC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->