Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Καρακώστας

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Καρακώστας

Στα 85 του χρόνια πέθανε ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΔΗΚΚΙ Ιωάννης Καρακώστας.

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Καρακώστας.

Ο Ιωάννης Καρακώστας είχε γεννηθεί το 1937 στην Αλευράδα Βάλτου της Αμφιλοχίας. Σπούδασε μεταξύ άλλων Νομικά και Φιλοσοφία ενώ κατείχε τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, εξειδίκευση σε προγράμματα Διδασκαλίας και καθηγεσίας σε ΑΕΙ.

Διετέλεσε καθηγητής Ποινικού και Αστυνομικού Δικαίου, το οποίο ο ίδιος εισήγαγε και καθιέρωσε ως κύριο μάθημα στην Αστυνομική Ακαδημία, με τη διδασκαλία να βασίζεται σε δικά του επιστημονικά – ακαδημαϊκά συγγράμματα.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με το συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών, και φιλοσοφικών βιβλίων. Ως νομικός διακρίθηκε και στη μάχιμη δικηγορία, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τασούλας: Ήταν πάντοτε πιστός στις προσωπικές του αρχές

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τον θάνατο του πρώην βουλευτή, Ιωάννη Καρακώστα, δήλωσε:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε έναν πολιτικό που υπηρέτησε με συνέπεια και αγωνιστικότητα τη χώρα και ιδιαίτερα την αγαπημένη του Αιτωλοακαρνανία. Πάντοτε πιστός στις προσωπικές του αρχές και αξίες, πορεύτηκε στη ζωή του με ήθος, πάθος και αγωνιστικότητα, αφήνοντας πλούσιο πνευματικό και πολιτικό έργο για το μέλλον.

Ο Ιωάννης Καρακώστας διετέλεσε βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ από το 1996 έως το 2000, καθώς και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, με το συνδυασμό της Μελίνας Μερκούρη. Είχε σπουδάσει Νομικά, καθώς και φιλοσοφία, δημοσιογραφία, δημοσιολογία, πολιτικές επιστήμες, ενώ στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά βιβλία επιστημονικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/C8bAgPt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη