Ζελένσκι για Μπούτσα: Η Ουκρανία θα αναζητήσει εγκληματίες πολέμου

Ζελένσκι για Μπούτσα: Η Ουκρανία θα αναζητήσει εγκληματίες πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία είναι η μόνη επιλογή για την χώρα του, αν και η πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών είναι πλέον δοκιμασία.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στην ουκρανική τηλεόραση παραδέχθηκε ότι το πιθανό είναι ο ίδιος και ο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην έχουν προσωπική συνάντηση.

«Το θέμα δεν είναι αν θα διεξαχθούν ή όχι διαπραγματεύσεις, το θέμα είναι πόσο ισχυρός θα είσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Οι σφαγές στην πόλη Μπούτσα έδειξαν ότι ο όρος «αποναζιστικοποίηση» αφορά περισσότερο την Ρωσία παρά την Ουκρανία, είπε.

Η Ουκρανία θα αναζητήσει εγκληματίες πολέμου και οι εισαγγελείς άλλων χωρών θα ασχοληθούν μαζί τους, προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σχετικά με την ξένη βοήθεια προς την Ουκρανία είπε: «Χρειαζόμαστε σοβαρούς παίκτες που θα είναι έτοιμοι για τα πάντα».

Η Ρωσία μπορεί «να επιστρέψει σε δύο χρόνια», προειδοποίησε ο ουκρανός πρόεδρος, κατά συνέπεια, «χρειαζόμαστε ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας».

«Θα γίνουμε σαν ένα "μεγάλο Ισραήλ", με την ασφάλεια να αποτελεί προτεραιότητα για τα επόμενα 10 χρόνια», είπε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι πολύ σημαντική. Η επιστροφή στην κατάσταση πριν από την ρωσική εισβολή θα είναι «η νίκη μας», είπε.

Σχετικά με την περιοχή του Ντονμπάς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι πιθανόν να μη υπάρξει συμφωνία με την Μόσχα επί όλων των σημείων, «αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε».

Σχετικά με την κατάσταση στην Μαριούπολη, ο ουκρανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι η στρατιωτική προσπάθεια για την εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη είναι αυτήν την στιγμή πολύ δύσκολη προσθέτοντας ότι υπάρχει σχέδιο από την Τουρκία για την απομάκρυνση των τραυματιών και των νεκρών, αλλά η υλοποίησή του εξαρτάται από την βούληση του Πούτιν.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ουγγαρία, ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν φοβάται την Ρωσία και ότι θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Από την Μόσχα, υφυπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι «εντατικές συνομιλίες» ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία συνεχίζονται μέσω video link, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/0zRbwn1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη