Απεργία την Τετάρτη για ηλεκτρικό, μέτρο και τραμ, τι ισχύει για τα λεωφορεία

Απεργία την Τετάρτη για ηλεκτρικό, μέτρο και τραμ, τι ισχύει για τα λεωφορεία

Τραβούν χειρόφρενο τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 6 Απριλίου λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 6 Απριλίου, καθώς σε 24ωρη απεργία προχωράνε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ , με την συμμετοχή λεωφορείων, πλοίων, νομαρχιών, δήμων και άλλων. Κύριο αίτημα της απεργίας είναι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και η προστασία του εισοδήματος από τις ανατιμήσεις.

Παράλληλα, στις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Χειρόφρενο ως εκ τούτου σηκώνουν μετρό, τραμ και τρένα ενώ τα λεωφορεία θα λειτουργούν κανονικά από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία. Επίσης:

οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.
Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/rIWeUd1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη