-->

«Κορονοϊός όπως γρίπη», η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κηρύξει το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού

ΑΠΕ

Η Επιτροπή Επιτροπή ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπαίνει σε φάση τέλους της πανδημίας και ριζικής αλλαγής της αντιμετώπισής του, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Reuters.

Στροφή 180 μοιρών ετοιμάζεται από την Κομισιόν η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κηρύξει το... τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη που θα σημάνει και μια σημαντική αλλαγή πολιτικής. Η αλλαγή αυτή θα συνίσταται στο στοχευμένο τεστάρισμα αλλά και στην αντιμετώπιση του ιού όπως αντιμετωπίζεται και η εποχιακή γρίπη.

Η στροφή αυτή έρχεται την ώρα που τα κρούσματα σε επίπεδο Ευρώπης πέφτουν και πάλι, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον του ιού έχει αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα και περισσότερο από το 70% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν ανοσοποιηθεί, με το μισό τουλάχιστον του πληθυσμού να έχει κάνει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

«Αυτή η επικοινωνία του προβλήματα αλλάζει την προσέγγιση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες, περνώντας από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια πιο βιώσιμη κατάσταση» αναφέρει το έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Ο ΠΟΥ από την πλευρά του, στον οποίο και ανήκει η ευθύνη χαρακτηρισμού της πανδημίας -και ως εκ τούτου και του αποχαρακτηρισμού της- κάτι που έχει νομικό αντίκτυο σε μια σειρά από παράγοντες από ασφαλιστήρια μέχρι τους παραγωγούς των εμβολίων, δεν έχει πάρει πάντως καμία τέτοια απόφαση και εξακολουθεί να θεωρεί τον κορονοϊό πανδημία.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CvxuoWt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->