-->

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα με επταετές ομόλογο

Πηγή: pixabay

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η επανέκδοση του 7ετους τίτλου από τον ΟΔΗΧΧ.

Το βιβλίο άνοιξε με την αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο mid swaps συν 115 μονάδες βάσης δηλαδή στη ζώνη του 2,57%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε έξι ανάδοχες τράπεζες να ξεκινήσουν τις σχετικές διαδικασίες και αφορά τις τράπεζες BNP Paribas, BofA Securities, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και JP Morgan.

Να σημειωθεί ότι η αρχική έκδοση του 7 ετούς ομολόγους είχε γίνει τον Απρίλιο του 2020 και τότε είχε σημειωθεί ισχυρή ζήτηση και ικανοποιητικό επιτόκιο. Συγκεκριμένα οι προσφορές των επενδυτών είχαν υπερβεί τα 5,9 δισ. ευρώ, με 128 επενδυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία. Το αρχικό guidance που είχε δοθεί τότε ήταν για επιτόκιο 230 μονάδες βάσης πάνω από τα mid swaps και η πρώτη τιμολόγηση έδινε επιτόκιο περίπου 2,16%. Το επιτόκιο μετά τις προσφορές κινήθηκε χαμηλότερα στο 2,013% ή MS + 200 μ.β. Το κουπόνι του ομολόγου ήταν στο 2% και η έκδοση στα 2 δισ. ευρώ.

Η τρέχουσα απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 3,08%, καταγράφοντας σημαντική άνοδο.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/FsAabB3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->