Έντονη διαμαρτυρία των οδηγών ταξί και αυτοκινητοπομπή μέχρι το ΥΠΟΙΚ (εικόνες, βίντεο)

Έντονη διαμαρτυρία των οδηγών ταξί και αυτοκινητοπομπή μέχρι το ΥΠΟΙΚ (εικόνες, βίντεο)

Με μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή, που είχε ως αφετηρία τη συμβολή των οδών Καβάλας και Σπύρου Πάτση και τέρμα στο υπουργείο Οικονομικών, οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία.

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι οδηγοί των ταξί, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το επίδομα ειδικού σκοπού των 200 ευρώ για την αγορά καυσίμων το μήνα Απρίλιο.

Το επίδομα αυτό, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες και τις εταιρείες ταξί, αλλά -όπως καταγγέλλουν στο Dnews οι οδηγοί - δεν τους αποδίδεται από τους εργοδότες.

Σημειώνεται ότι το βοήθημα είναι αφορολόγητο και ανεκχώρητο και χαρακτηρίζεται σημαντικό από τους ίδιους λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή του diesel κίνησης, η οποία αυτές τις ημέρες παίρνει ξανά την ανιούσα προς τα δύο ευρώ το λίτρο.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γιώργου Μπάτσου, προέδρου του ΣΟΤΑ στο Dnews: «Ενώ μας έδωσαν υποσχέσεις ότι θα παίρναμε και εμείς τα χρήματα, τελικά όταν ανοίξαμε την πλατφόρμα για να υποβάλουμε τις αιτήσεις δεν ήμασταν μέσα», ανέφερε.

taxi1

Σημειώνεται ότι μόνο στην Αττική είναι 8.000 εργαζόμενοι σε ταξί οι οποίοι δεν θα λάβουν το 200άρι, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Αντίστοιχα, σε όλη την επικράτεια ο αριθμός αυτός υπολογίζεται στους 30.000.

taxi3

Δείτε το βίντεο του Dnews από τη διαμαρτυρία:

{https://www.youtube.com/watch?v=POn2a32k7aY}

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΟΤΑ:

{https://www.youtube.com/watch?v=WdWogqw0x_M&feature=youtu.be}

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HU75vwM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη