Πάτρα: Ένας εισαγγελέας για κάθε νεκρό παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

Πάτρα: Ένας εισαγγελέας για κάθε νεκρό παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

Πιο γρήγορα αναμένεται να κινηθούν οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά στην Πάτρα, μετά και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό.

Πλέον, ο φάκελος της προκαταρκτικής, την οποία είχε διενεργήσει η Εισαγγελία Πατρών, εστάλη στην Αθήνα και πλέον τρεις εισαγγελείς Πρωτοδικών της Αθήνας ασχολούνται από ένας με το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Ο φάκελος της Τζωρτζίνας έχει σχεδόν «γεμίσει», ενώ παράλληλα ξεκινά έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή, δηλαδή της Μαλένας που ήταν 3,5 ετών και πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και της Ίριδας που ήταν μόλις 6 μηνών και έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας- θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα ώστε να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο, γι' αυτό και ανέλαβαν τρεις και όχι ένας εισαγγελέας, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Οι δύο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις. Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δύο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Στον θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του. Και αυτός, εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται για τα ευρήματα στη σορό της μικρής Ίριδας: «Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».

Eπίσης, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα παρά το γεγονός πως είχε γνωμάτευση από το εργαστήριο των Ιωαννίνων πως ο θάνατος προήλθε από αγενεσία φλεβοκόμβου, επεσήμανε στην έκθεσή της και το γεγονός του πνευμονικού οιδήματος. Τα παραπάνω στοιχεία συναινούν σε ασφυκτικό θάνατο.

Μυστήριο με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Τι απέγιναν τα χρήματα που είχε αφήσει η 69χρονη καθηγήτρια και σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού για να γίνει η αποτέφρωσή της, όπως ήταν η επιθυμία της; Γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει απαντήσει σε σχέση με αυτό;

Μιλώντας για τη μυστήρια αυτή υπόθεση, περιορίστηκε στο να πει τα εξής: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε μία άλλη γυναίκα, άλλαξαν τρεις γυναίκες. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχε πέσει στο σπίτι και από τότε έπεσε στο κρεβάτι. Την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα.

Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος! Καταρχήν γιατί να σκοτώσεις μία γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση στη διαχείριση των οικονομικών της ηλικιωμένης, ενώ δεν είπε το παραμικρό για ποιον λόγο την έθαψε σε έναν παλιό τάφο στο κοινοτάφιο του Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου βάζοντάς της έναν απλό ξύλινο σταυρό χωρίς ίχνος μαρμάρου και μία… μεταλλική πρόχειρη ταμπέλα με το όνομά της.

Όπως είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου «είχε ορίσει πληρεξούσιο τον Μάνο για όλες τις συναλλαγές της. Υπάρχει πληρεξούσιο το οποίο το έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή, που ορίζει τον Μάνο… Πάνε να κατηγορήσουν τον Μάνο για ένα ακίνητο, αλλά αυτό δεν υπάρχει. Απ' ό,τι γνωρίζω είχε εκφράσει μια σκέψη, στις αρχές, για την Τζωρτζίνα.

Επειδή δεν είχε κανέναν στον κόσμο να έδινε το ακίνητο στην Τζωρτζίνα. Αυτό δεν έγινε, γιατί και τα παιδιά δεν τα ενδιέφερε. Δεν πήγαν να φάνε την περιουσία. Δεν είναι τέτοια παιδιά»! Σχετικά με τα ενοίκια του σπιτιού και πού τα απέδιδαν η αδελφή και ο γαμπρός της, απάντησε: «Νομίζω τα κρατούσαν κάπου τα παιδιά για να τα δώσουν αν βρεθεί κάποιος κληρονόμος»!

Δέκα συγγενείς της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μανώλη Δασκαλάκη, έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σε ιδιωτικό ερευνητή για να εξεταστούν όλες οι πτυχές γύρω από τα αίτια θανάτου της 69χρονης αλλά και για το τι έχει γίνει με την περιουσία της.

Η 69χρονη έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020 ενώ νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία έχει αναγραφεί «νεόπλασμα μήτρας – οστεολογικές βλάβες».

Τα έξοδα της κηδείας τα πλήρωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος διέθετε και πληρεξούσιο από την 69χρονη! Το ζευγάρι όπως λένε οι πληροφορίες στην αρχή έμενε δωρεάν στο διαμέρισμα που τους είχε δώσει η πατρινή καθηγήτρια κι όταν η ηλικιωμένη γυναίκα ζήτησε από τη Ρούλα και τον Μάνο ενοίκιο, οι σχέσεις τους ψυχράθηκαν.

Η 69χρονη, που ήταν ένα κλειστό άτομο, δεν είχε πολλές σχέσεις ακόμα και με τους κοντινούς της συγγενείς, οι οποίοι έμαθαν για τον θάνατό της όταν ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στην κηδεία της παρευρέθηκαν λίγα άτομα, ενώ δεν είχε ειδοποιηθεί κανένας από τους συγγενείς. Πρώτα ξαδέρφια της αλλά και ανίψια της, που παρακολουθούν όλες αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ειδικούς. Μίλησαν με δικηγόρο (τον κ. Λέων από την Πάτρα) ενώ ήδη ντετέκτιβ ξεκίνησε τις έρευνες.

Πρόκειται για τον ιδιωτικό ερευνητή Σωκράτη Στρατή, ο οποίος φθάνει στην Πάτρα για να διερευνήσει τα περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία της εκλιπούσης που καταγόταν από τον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/fvWi4rY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη