Άνοιξε η πλατφόρμα για την αποκάλυψη των αδήλωτων τετραγωνικών

eurokinissi

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά τους χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων, τελών, προσαυξήσεων και προστίμων.

Η δήλωση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ift.tt/Goh3ufl , ενώ για τα ακίνητα με περισσότερους ιδιοκτήτες αρκεί η δήλωση να υποβληθεί από έναν από τους ιδιοκτήτες.

Όσοι υποβάλλουν τα διορθωμένα νέα τους στοιχεία για το εμβαδόν των ακινήτων τους, θα δουν την τελικό λογαριασμό με προσαυξήσεις χωρίς όμως να έχουν υπολογιστει τα υπέρογκα πρόστιμα. Συγκεκριμένα, θα επιβάλλεται προσαύξηση 20% στις οφειλές για την περίοδο από 1.1.2020, αλλά χωρίς τις αναδρομικές χρεώσεις που κανονικά φθάνουν έως και το 200%.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του TAXISNET και οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του, που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτουι.

Στην εφαρμογή θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Από τη ρύθμιση ωφελούνται οι ιδιοκτήτες οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν στις διορθώσεις που απαιτούνται χωρίς να επωμιστούν υπέρογκα βάρη από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, αλλά και οι Δήμοι καθώς και σε αυτή τη φάση αναμένεται να μπουν σημαντικά ποσά στα ταμεία τους.

Ο λογαριασμός των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να εξοφληθεί σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας δόσης τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ΚΕΔΕ, κατά την προηγούμενη ρύθμιση δηλώθηκαν 60.630.700 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα το ποσοστό των δηλωμένων επιφανειών στην επικράτεια να αυξηθεί κατά 35,15%. Υποβλήθηκαν 2.710.217 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 1.869.050 ηλεκτροδοτούμενα και σε 841.052 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων, αντιστοιχούσαν κατά μέσο όρο 22,4 «αδήλωτα» τετραγωνικά ανά δήλωση.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RSgJjNK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη