-->

Ανησυχητική πρόβλεψη Πρασσά: Ίσως δούμε κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες

Ανησυχητική πρόβλεψη Πρασσά: Ίσως δούμε κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες

O διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να σημειωθούν κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες.

Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ότι την επιστημονική κοινότητα την ανησυχεί η σοβαρότητα των περιστατικών και όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας που έχει καταγραφεί σε μικρά παιδιά.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να σημειωθούν κρούσματα και σε ενήλικες.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρασσάς:

«Μιλάμε προς το παρόν για περίπου 200 περιπτώσεις κρουσμάτων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, κάτι που είναι τρεις-τέσσερις φορές πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό αυτών των επικίνδυνων παθήσεων. Περίπου 10% των παιδιών που έχουν αυτή τη μορφή ηπατίτιδας έχουν χρειαστεί μεταμόσχευση».

Ίσως δούμε και σε ενήλικες, σημείωσε, και πρόσθεσε:

«Σίγουρα δεν είναι κάτι που οφείλεται στα εμβόλια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών δεν είχαν καν εμβολιαστεί. Οι πιθανότερες εξεταζόμενες περιπτώσεις αφορούν στη σύμπτωση των διαφορετιών ιών -αδενοϊού συνδυαστικά με νόσηση λ.χ. από covid- είτε σε κάποια μετάλλαξη ενός αδενοϊού με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτή την πάθηση».

Οι ενδείξεις για τους γονείς – Στα μάτια το πρώτο σημάδι

Όσον αφορά στα συμπτώματα που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, ξεκαθαρίζει ότι, το μόνο ειδικό σύμπτωμα που έχει η οξεία ηπατίτιδα είναι ο ίκτερος, δηλαδή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος.

Όσο για τα άλλα συμπτώματα αυτά είναι:

Αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων
Κνησμός στο σώμα
Πυρετός
Ναυτία
Πόνος στη κοιλιάfrom Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zd9AXlU
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->