Ανησυχητική πρόβλεψη Πρασσά: Ίσως δούμε κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες

Ανησυχητική πρόβλεψη Πρασσά: Ίσως δούμε κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες

O διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να σημειωθούν κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες.

Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ότι την επιστημονική κοινότητα την ανησυχεί η σοβαρότητα των περιστατικών και όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας που έχει καταγραφεί σε μικρά παιδιά.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να σημειωθούν κρούσματα και σε ενήλικες.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρασσάς:

«Μιλάμε προς το παρόν για περίπου 200 περιπτώσεις κρουσμάτων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, κάτι που είναι τρεις-τέσσερις φορές πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό αυτών των επικίνδυνων παθήσεων. Περίπου 10% των παιδιών που έχουν αυτή τη μορφή ηπατίτιδας έχουν χρειαστεί μεταμόσχευση».

Ίσως δούμε και σε ενήλικες, σημείωσε, και πρόσθεσε:

«Σίγουρα δεν είναι κάτι που οφείλεται στα εμβόλια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών δεν είχαν καν εμβολιαστεί. Οι πιθανότερες εξεταζόμενες περιπτώσεις αφορούν στη σύμπτωση των διαφορετιών ιών -αδενοϊού συνδυαστικά με νόσηση λ.χ. από covid- είτε σε κάποια μετάλλαξη ενός αδενοϊού με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτή την πάθηση».

Οι ενδείξεις για τους γονείς – Στα μάτια το πρώτο σημάδι

Όσον αφορά στα συμπτώματα που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, ξεκαθαρίζει ότι, το μόνο ειδικό σύμπτωμα που έχει η οξεία ηπατίτιδα είναι ο ίκτερος, δηλαδή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος.

Όσο για τα άλλα συμπτώματα αυτά είναι:

Αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων
Κνησμός στο σώμα
Πυρετός
Ναυτία
Πόνος στη κοιλιά



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zd9AXlU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη