«Κόκκινη γραμμή» για τις διαπραγματεύσεις το σφυροκόπημα της Μαριούπολης: «Η παράδοση δεν είναι επιλογή»

«Κόκκινη γραμμή» για τις διαπραγματεύσεις το σφυροκόπημα της Μαριούπολης: «Η παράδοση δεν είναι επιλογή»

Η Μαριούπολη απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο, την ώρα που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυε πως δεν σκοπεύει να παραδώσει την ανατολική Ουκρανία για να λήξει ο πόλεμος

Σε συνέντευξη του στο CBS, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρι Κουλέμπα, γνωστοποίησε την Κυριακή ότι δεν έχει καμία επαφή με Ρώσους διπλωμάτες σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών τις τελευταίες εβδομάδες.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για «κόκκινη γραμμή» αναφερόμενος στην ολέθρια πολιορκία της Μαριούπολης.

Νωρίτερα, οι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν απορρίψει το ρωσικό τελεσίγραφο να παραδοθούν.

«Είμαι σε επαφή με έναν από τους τελευταίους υπερασπιστές της Μαριούπολης. Είναι πληγωμένος. Μετά τη σφαγή της Μπούτσα, λέει, "η παράδοση δεν είναι επιλογή". Νιώθει ότι η στάση τους εκπλήρωσε την αποστολή της. Δέσμευσαν τόση πολλή ρωσική δύναμη πυρός που έδωσαν σε άλλες πόλεις την ευκαιρία να επιβιώσουν», έγραψε σε tweet του δημοσιογράφος του TIME.

«Οι Ουκρανοί θα αγωνιστούν μέχρι τέλους»

Οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης εξακολουθούν να ελέγχουν τομείς της πόλης και «θα αγωνιστούν μέχρι τέλους», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ, σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

«Όχι, η πόλη δεν έχει πέσει. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις, οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να είναι εκεί. Θα αγωνιστούν μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, εξακολουθούν να βρίσκονται στη Μαριούπολη», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως Ουκρανοί εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους ορισμένα τμήματα της πόλης.

Ο Σμίχαλ ανακοίνωσε ακόμη πως θα συμμετάσχει στις συνόδους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα διεξαχθούν στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα και θα επιδιώξει οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Όλεγκ Ουστένκο, είχε δηλώσει πως η Ουκρανία ζήτησε από τις G7 50 δισεκ. δολάρια ως οικονομική υποστήριξη.

 

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kL9iSfw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη