-->

«Καταπέλτης» το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής στο Μάτι, αναβαθμίζονται οι κατηγορίες

eurokinissi

Την ποινική αναβάθμιση για τα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής στο Μάτι αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, καλώντας τους πλέον στην ανάκριση για το κακούργημα της «θανατηφόρας έκθεσης».

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, για τα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στο Μάτι, στο οποίο η χώρα θρήνησε 103 νεκρούς. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναβαθμίζει την κατηγορητηρίου στο κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Στην απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι συγκεκριμένες ενέργειες των κατηγορουμένων που συνέτειναν στη δημιουργία της κατάστασης κινδύνου που κατέληξε στην απώλεια 103 κατοίκων. Στην κρίση αυτή αξιοποιήθηκαν ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία προκύπτει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αναγκαία εναέρια μέσα για την κατάσβεση, υψηλόβαθμο στέλεχος που είχε την την ευθύνη για τα εναέρια μέσα την κρίσιμη ώρα έλειπε από τη θέση του και με ευθύνη του τα ελικόπτερα παρέμειναν καθηλωμένα.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός που βρισκόταν στην Κινέτα παρά τις οδηγίες να μεταβεί στο Μάτι, έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση και ενώ είχαν αρχίσει οι αναφορές για τους πρώτους νεκρούς. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει 13 ακόμα άτομα για πλημμεληματικές κατηγορίες και την πλήρη απαλλαγή δέκα ατόμων από το χώρο της Αστυνομίας και αντιδημάρχους.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή που αναμένεται να ζητήσει άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τα πέντε άτομα και να τους καλέσει έπειτα εκ νέου σε απολογία για το νέο κακούργημα για το οποίο κατηγορούνται.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3SYEQrJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->