Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων: «Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο»

Πατούλης για Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων: «Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο»

«Τα ζώα συντροφιάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, της γειτονιάς, των υγιών πόλεων και οφείλουμε όλοι μαζί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο και κακοποιημένο»΅, όπως αναφέρει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Επίσης, ο κ. Πατούλης προτείνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' Βαθμού, η κεντρική διοίκηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν δημιουργικά και να συντονίσουν τις δράσεις προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς.

Ο περιφερειάρχης καλεί όλους τους φορείς, ώστε «να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο επικοινωνίας και δράσης σε κάθε γωνιά της Αττικής που θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των ζώων» και χαρακτηρίζει «σημαντική και αισιόδοξη την παρουσία ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας που συμβάλλουν έμπρακτα στην προστασία των αδέσποτων ζώων». Υπενθυμίζει, δε, ότι από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει δυναμικά σε αυτό το ζήτημα, όπως κατά την περίοδο της πανδημίας, οπότε «εξασφάλισε σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδότησε την προμήθεια ασθενοφόρου και γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ)».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/7ugzmL8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη