Έρχεται «μπόνους» στο Δημόσιο, ποιοι υπάλληλοι και πώς θα το πάρουν

Έρχεται «μπόνους» στο Δημόσιο, ποιοι υπάλληλοι και πώς θα το πάρουν

Ποιοι θα πάρουν μπόνους στο Δημόσιο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα αξιολόγησης, τα κίνητρα και την ανταμοιβή των υπαλλήλων. Το νομοσχέδιο θα τεθεί τις επόμενες μέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Μπόνους για δημοσίους υπαλλήλους, που αθροιστικά μπορεί να φτάσουν τα 35 εκατ. ευρώ, με βάση την επίτευξη μετρήσιμων στόχων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το «νέο σύστημα αξιολόγησης και τα κίνητρα και την ανταμοιβή υπαλλήλων».

Οι δικαιούχοι για τα «μπόνους»

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, δικαιούχοι θα είναι:

  • Δημόσιοι υπάλληλοι που θα εμπλέκονται με ετήσιο σχέδιο δράσης των υπουργείων τους
  • Υπάλληλοι που συμβάλλουν στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
  • Όσοι εργάζονται για την επίτευξη συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων
  • Το μπόνους δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά έτος το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και επιδόματος θέσης ευθύνης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», στο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, κατάργηση της βαθμολογίας και επιμόρφωση για όσους δημοσίους υπαλλήλους υστερούν και αυστηρότερη αξιολόγηση των προϊσταμένων.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VzWkt6y
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη