Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις προκλήσεις της Τουρκίας

intime

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ομολογός του της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, προχωρούν σε κοινές δηλώσεις μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κοινές δηλώσεις κάνουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φινλανδή ομόλογός του, Σάνα Μαρίν, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Συζητήσαμε από την Ουκρανία και την εισβολή της Ρωσίας και τη διμερή μας σχέση. Είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση που θα συνεχίσουμε και μετά τις δηλώσεις. Η Ουκρανία ήταν στην κορυφή της ατζέντας μας. Και οι δύο χώρες πήραμε αμέσως θέση. Θέλω να επαναλάβω με τον πιο δυνατό τρόπο ότι η ρωσική εισβολή, ένας επιθετικός πόλεμος ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιδράσαμε με πρωτοφανείς κυρώσεις σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία. 

Δυστυχώς τόποι που έζησαν και Έλληνες είχαν τις μεγαλ΄ύτερες καταστροφές. Η καταστροφή στη Μαριούπολη δεν περιγράφεται με λόγια. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι η Ρωσία πρέπει να ελεγχθεί για εγκλήματα πολέμου. Το έχουμε ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η διεθνής κατάσταση φέρνει μπροστά μας την συζήτηση για την κοινή ασφάλεια. Πρέπει να οχυρωθούμε απέναντι στις απειλή. Μια πιθανή αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ζήτημα του λαού της Φινλανδίας. Υπάρχει συνεργασία του Συμφώνου και της Φινλανδίας από καιρό. 

Οι πρόσφατες εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα σε μια σειρά τομείς όπως το μεταναστευτικό. Θέλουμε να δυναμώσουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας και Φινλανδίας και θέλουμε να κάνουμε πιο στενές τις σχέσεις μας και τουριστικά και να υποδεχθούμε Φινλανδούς τουρίστες στη χώρα μας. Μίλησα νωρίτερα με τον Στόλτενμπεργκ για τις προβοκάτσιες των Τούρκων με τις υπερπ΄τήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Έκανα ξεκάθαρο στον γγ ότι αυτή η συμπεριφορά από έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη. Υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ, την ώρα που η ενότητα είναι απαραίτητη. Η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που έχουν πάρει όλοι οι άλλοι. Αυτή δεν είναι στάση μιας χώρας που θέλει να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια ».  

Δείτε Live τις δηλώσεις: 

{https://www.youtube.com/watch?v=2getYrrd4gQ}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7SKq0kR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη