-->

Οικονόμου: Σύντομα θα διαλευκανθούν οι θάνατοι της Ίριδας και Μαλένας

Οικονόμου: Σύντομα θα διαλευκανθούν οι θάνατοι της Ίριδας και Μαλένας

Στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, εξήγησε ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές να ερευνούν το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας για τον οποίο έχει προφυλακιστεί η μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών, της Ίριδαςκαι της Μαλένας. Παράλληλα, μίλησε για το ρόλο της Πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι' αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.

Πώς επηρέασε τις έρευνες ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη:

«Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά, ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας, γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών

Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία», τόνισε.

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.

Θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια

Κάνοντας λόγο για «πληθώρα φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικής βίας κατά ανηλίκων» ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι τα ανησυχητικά αυτά περιστατικά ακολουθούν μια γεωμετρική πρόοδο. «Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει συνολικότερα τόσο ως Πολιτεία, διάφορους κοινωνικούς φορείς αλλά και καθέναν από εμάς ατομικά. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια που οδηγούν σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «όταν έρχεται η ώρα να επέμβει η αστυνομία είναι ήδη πολύ αργά και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/0YT1Kvq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->