Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας - Επεισόδια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, που οργανώθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

Στο κέντρο της Αθήνας - και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος - πραγματοποίηθηκε η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα, μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στα Προπύλαια.

5559312

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες», εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και ομοσπονδίες πορεύτηκαν από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, με τη ΓΣΕΕ μέσω ανακοίνωσής της να ζητά αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, «ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αλλά και άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

5559328

5559209

Κουτσούμπας: «Βήμα κλιμάκωσης της πάλης η σημερινή απεργία»

«Η σημερινή πανελλαδική απεργία αποτελεί σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος με τα μεγάλα μέτωπα της ακρίβειας, της προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με το μέτωπο για την αύξηση των μισθών, και οπωσδήποτε το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το Σύνταγμα.

«Μπορεί να αποτελέσει παραπέρα σταθμό στην ενίσχυση της κοινής δράσης των εργατών, των υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα οπωσδήποτε αλλά και των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των φοιτητών, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συνεχίζουμε δυναμικά» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/q370eur
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη