Λευκός Πύργος... όπως ο Πύργος του Άιφελ: «Φαρμάκι» το κόστος ταξιδιού, όπου φύγει -φύγει με τρένα και λεωφορεία (εικόνες)

Λευκός Πύργος... όπως ο Πύργος του Άιφελ: «Φαρμάκι» το κόστος ταξιδιού, όπου φύγει -φύγει με τρένα και λεωφορεία (εικόνες)

Κατακόρυφη αύξηση εμφανίζουν οι υπεραστικές συγκοινωνίες αυτές τις ημέρες, αφού λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα καύσιμα πολλοί Αθηναίοι φεύγουν με τα λεωφορεία και τα τρένα.

Έπειτα από δυο χρόνια απομόνωσης λόγω κορονοϊού οι πολίτες αναχωρούν μαζικά για τα χωριά τους παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια έχει εκμηδένιση την αγοραστική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των ΚΤΕΛ, Π. Βρεττό υπάρχει 100% πληρότητα στα δρομολόγια ιδίως προς την Πελοπόννησο και της Στερεά Ελλάδα για αυτό και η διοίκηση του φορέα θα δρομολογήσει νέα λεωφορεία τις επόμενες ώρες και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Από την πλευρά του ο Π. Θανασιας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνει πως για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι πολίτες χρησιμοποιούν ξανά τον σιδηρόδρομο ο οποίος είναι φθηνός, άνετος και γρήγορος για τον προορισμό τους.

«Θα βάλουμε παραπάνω τρένα και εμείς από αύριο γιατί το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και έχουμε πολλές κρατήσεις», δηλώνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

eiriniktel2 1

eiriniktel3 1

Έχει υπολογιστεί ότι το μεταφορικό κόστος για μια τετραμελή οικογένεια είναι πολλαπλάσιο της μετακίνησης τους με τα ιδιωτικά οχήματα, καθώς η μέση τιμή ανά άτομο με τα λεωφορεία ή τα τρένα ανέρχεται στο ποσό των 15 με 20 ευρώ, ενώ με το αυτοκίνητο, για παράδειγμα από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη, είναι 290 με 300 ευρώ (με επιστροφή) όσο ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Αντίθετα στην ακτοπλοΐα τα εισιτήρια έχουν αυξηθεί από 10 έως 15% και σε πολλές περιπτώσεις οι μετακινήσεις με τα πλοία, είναι ακριβότερες από ότι με τα αεροπλάνα.

Στο Ηράκλειο για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια με όχημα θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 380 ευρώ με επιστροφή, όταν για το αεροπλάνο θέλει τα μισά χρήματα.

Σημειώνεται τις ημέρες του Πάσχα ως είθισται η αμόλυβδη βενζίνη αυξάνεται τουλάχιστον κατά 10% και ήδη στα πρατήρια τις Αττικής ξεκινά από 2 ευρώ το λίτρο.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qnLHDUO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη