Λουκίδης: Αυξήθηκαν οι θάνατοι με και όχι από κορονοϊό

Λουκίδης: Αυξήθηκαν οι θάνατοι με και όχι από κορονοϊό

«Οι δείκτες είναι το τελευταίο διάστημα αρκετά ισορροπημένοι, αλλά με αυξημένη θνητότητα που εξηγείται από τις πολλές νοσηλείες με κορονοϊό και όχι από κορονοϊό, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

Οι δείκτες είναι το τελευταίο διάστημα αρκετά ισορροπημένοι, αλλά με αυξημένη θνητότητα που εξηγείται από τις πολλές νοσηλείες με κορονοϊό και όχι από κορονοϊό. Αυτό άπτεται των υποκείμενων νοσημάτων που δυστυχώς καταγράφονται ακόμη ως Covid, δηλαδή σημαίνει ότι αρκετοί ασθενείς με πολλαπλά προβλήματα κατά την εισαγωγή τους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι αλλαγή του υγειονομικού και νοσηλευτικού χάρτη», ανέφερε.

Σχετικά με την τέταρτη δόση ο κ. Λουκίδης υπενθύμισε ότι η πλειοψηφία νοσηλειών είναι πλέον άτομα μεγάλης ηλικίας που έκαναν τρίτη δόση κοντά στον Οκτώβριο κι επομένως πρέπει να ακολουθήσει και τέταρτη. Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό ευθύνης «γιατί είναι αδιανότητο να επισκέπτονται νοσηλευόμενους συγγενείς με συμπτώματα κρυολογήματος».

«Η κοινωνία έχει ανοίξει σε όλο τον ευρωπαϊκό χάρτη και με σύμμαχο τον καλό καιρό πρέπει να δούμε πώς δολεύουμε χωρίς στενή επιτήρηση πριν εξετάσουμε την στρατηγική ενόψει φθινοπώρου», είπε ο καθηγητής. Σχετικά με το τι ακολουθεί την πασχαλινή έξοδο ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση αλλά με πιθανότητα να μην επηρεαστεί η τωρινή κλινική πορεία που παρουσιάζει 50% μείωση των εισαγωγών.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/AIMHBp0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη