-->

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Αυτή είναι η κορυφαία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ (βίντεο)

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Αυτή είναι η κορυφαία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ (βίντεο)

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και παραγωγός Φράνκο Τζεφιρέλι εξηγεί, σε παλιά του συνέντευξη, ποια είναι η σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ

Η θρυλική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτελεί εδώ και δεκαετίες αγάπημενη «παράδοση» της ελληνικής τηλεόρασης τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αν και η σειρά αρχικά προβλήθηκε στους κινηματογράφους ως ταινία, ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που εντέλει κόπηκαν στο μοντάζ.

Πρόκειται για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού.

Αν και η σκηνή γυρίστηκε κανονικά από την παραγωγή της ταινίας, στη συνέχεια ο Φράνκο Τζεφιρέλι αποφάσισε να τη διαγράψει εντελώς.

«Το προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα»

 Όπως είχε εξηγήσει ο διάσημος σκηνοθέτης σε παλαιότερη συνέντευξή του, υπήρξαν πολλά προβλήματα στα οποία «δεν μπορούσε να δώσει λύσεις»:

Προσπάθησα να γυρίσω τη σκηνή της Ανάστασης και υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, που δεν γνωρίζεις πώς να τα λύσεις.

Είναι ένα μυστήριο, Η δουλειά μας μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη όταν πας να γυρίσεις τέτοιες σκηνές. Σε άλλες μορφές τέχνης, στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη μουσική είναι αλλιώς. Αλλά στον κινηματογράφο, ο οποίος σου δείχνει γεγονότα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μυστήριο. Το προσπάθησα αρκετές φορές.

Γυρίσαμε δύο διαφορετικές σκηνές για την Ανάσταση, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να αφήσουμε το κοινό να το φανταστεί όπως εκείνο ήθελε. Με την πίστη και τα πιο βαθιά του συναισθήματα γι' αυτό το μυστήριο.

Από κινηματογραφικής άποψης, φοβήθηκα ότι θα χάναμε αυτό το μυστήριο.

Τι θα φορούσε ο Ιησούς; Θα έπρεπε να πέφτουν οι επίδεσμοι από το σώμα του; Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος να γίνει; Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν στο μυαλό μου. Σε κάποια άλλη ταινία ίσως να δούλευε αυτή η σκηνή, στη δική μας όχι.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/k6CYw2M
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->