Η διπλωματία του ποδοσφαίρου: Ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου από Ολυμπιακό και Σαχτάρ

Η διπλωματία του ποδοσφαίρου: Ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου από Ολυμπιακό και Σαχτάρ

Ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου δίνουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε μια ιστορική φιλική αναμέτρηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αγώνων που θα δώσει η ουκρανική ομάδα με κορυφαίoυς συλλόγους στην Ευρώπη και στην Αμερική.

«Θέλουμε να μιλήσουμε για τον πόλεμο και ειρήνη στην Ουκρανία μέσω αυτών των αγώνων. Για τον τρομερό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, για τα δεινά και την καταστροφή που έφερε αυτός ο πόλεμος στη χώρα μας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν.

Σημειώνεται πως η ουκρανική ομάδα δεν έχει αγωνιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

{https://twitter.com/olympiacosfc/status/1512185113328631809?s=20&t=aOgl9dAVgsi06b6Xm1-E1w}

Η άφιξη της Σαχτάρ στην Ελλάδα έλαβε από νωρίς, μόλις δηλαδή γνωστοποιήθηκε η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα, διεθνείς διαστάσεις.

Μάλιστα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» βρίσκονται απόψε απεσταλμένοι από τα κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη, με σκοπό να καλύψουν το παιχνίδι, αλλά και να μεταδώσουν το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν οι δύο ομάδες.

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου για την ενίσχυση της Ουκρανίας

Είναι πολύ σημαντικό, νομίζω, ότι αυτή η επαινετέα πρωτοβουλία της Σαχτάρ ξεκινάει από εδώ, από την Αθήνα και από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Και είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα ανταποκριθεί θερμά σε αυτή την προσπάθεια.
Ξαναλέω έχει έναν καλό σκοπό: την ενίσχυση του λαού της Ουκρανίας, την προσπάθεια που κάνει για την ελευθερία και για την εθνική του ανεξαρτησία.

Η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία είναι κάτι που πάντα είναι στην καρδιά των Ελλήνων.

Και αν θα μου επιτρέψετε και μια μικρή προσωπική σημείωση. Το γεγονός ότι εγώ, ένας βαθύς Παναθηναϊκός, είμαι σήμερα εδώ δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πράγμα που γίνεται.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1512851246817886214?s=20&t=1CPVh5cZ6Qi2mRnw0EU1KQ}

Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είμαστε με την Ουκρανία»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Έπενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία να διεξάγει φιλικό για την ειρήνη με αντίπαλο την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πολλά συγχαρητήρια στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την Σαχτάρ-Ντόνετσκ για ένα φιλικό παιχνίδι στον Πειραιά ως μήνυμα ειρήνης και φιλίας. Εδώ δεν χωράνε πλέον μεσοβέζικα πράγματα, είμαστε με τον αμυνόμενο, είμαστε με την Ουκρανία».

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1512842444441858051?s=20&t=sCod2HsM4OZJpFrTJ5OJ2Q}

Ολυμπιακός – Σαχτάρ: «Με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, σήμερα ο αθλητισμός συναντά τον ανθρωπισμό», δήλωσε ο Γ. Γεραπετρίτης

«Η ελληνική Πολιτεία στέκεται δίπλα στον αγώνα του ουκρανικού λαού, απέναντι στην ωμή βία που ασκείται από την ρωσική εισβολή», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από το στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έστειλε το δικό του μήνυμα για τον ιστορικό αγώνα Ειρήνης του Ολυμπιακού με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, σημειώνοντας πως «με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, σήμερα ο αθλητισμός συναντά τον ανθρωπισμό».

Όπως είπε, «η ελληνική Πολιτεία στέκεται δίπλα στον αγώνα του ουκρανικού λαού, απέναντι στην ωμή βία που ασκείται από την ρωσική εισβολή».

Και προσέθεσε πως «ήδη, στην Ελλάδα έχουμε υποδεχτεί 18.000 Ουκρανούς, οι οποίοι έχουν καταστεί ανέστιοι εξαιτίας του πολέμου. Ήδη, έχουμε γράψει στα σχολεία μας 400 παιδιά από την Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως «η Ελλάδα θα στέκεται πάντοτε δίπλα στην ελευθερία και τη δημοκρατία».

«Τα παιδιά από αυτό τον αγώνα θα πάρουν το σωστό μήνυμα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, βρέθηκε στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον ιστορικό φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ.

«Ο σημερινός αγώνας είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και προσέθεσε: «Είναι ο πρώτος αγώνας, ο οποίος γίνεται με την ουκρανική ομάδα. Ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά, τα οποία θα πάρουν το σωστό μήνυμα: ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε εδώ, στηρίζουμε όσο μπορούμε και πάνω από όλα καταλαβαίνουμε τον πόνο τους. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/j8myGHC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη