Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης: "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή"

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης: "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή"

Αύριο αναμένεται οι δικηγόροι της 33χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης.

Η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου το πρωί της Τρίτης δεν πτόησε την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης, που φέρεται να είναι έτοιμη να ζητήσει την αποφυλάκισή της εντός της ημέρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος", οι δικηγόροι της μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα και κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας θα καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης, λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέα και να οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έπειτα από μία πολύωρη απολογία που φαίνεται ότι δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, που όπως περιγράφεται στην «Π», στο τέλος ήσαν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ομως, η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα, εκτιμούν ότι δεν άφησε Ανακρίτρια και εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη μεν… αλλά στην ουσία «οριακή» απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

Από 'κει και μετά, η ψυχρή Ρούλα Πισπιρίγκου, για πρώτη φορά λύγισε και ξέσπασε πράγματι σε κλάματα.Ηταν η στιγμή που φώναξε… «είναι άδικο, χωρίς στοιχεία, να μπω στη φυλακή»!

«Ημουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή».

Αύριο το αίτημα λένε οι δικηγόροι

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».


Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ανατριχιαστικές εξελίξεις με το δολοφονία της Τζωρτζίνας και τη διερεύνηση των θανάτων των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, βρίσκεται σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό και σύμφωνα με τον δικηγόρο της θα καταθέσει αύριο αίτηση αποφυλάκισης.

«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, οι δικηγόροι της έχουν αιτηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο νοσοκομείο. «Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δε δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους», επισήμανε.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει μια διαφορά στο ειδικό βάρος της υπόθεσης μεταξύ του τρόπου που έχει περάσει στην κοινή γνώμη και μεταξύ του τρόπου που περιγράφεται στην ποινική δικογραφία. «Η δικογραφία με τα στοιχεία που διαθέτει και με τον τρόπο που έχει συνταχθεί δεν έχει ανάλογο βάρος με τον τρόπο που ακούγεται στα ΜΜΕ. Υπάρχει κενό σε σχέση με τον ακριβή χρόνο απώλειας της Τζωρτζίνας, τι ώρα έφυγε από τη ζωή. Με δεδομένο ότι όπως κατατίθεται από τους επιστήμονες ο χρόνος που χρειάζεται η κεταμίνη για να δράσει είναι 20 λεπτά, άρα έχοντας τον ακριβή χρόνου του θανάτου έχουμε και την έναρξη του 20λεπτου που είναι το ύποπτο 20λεπτο μέσα στο οποίο χορηγήθηκε η ουσία.

Ενώ οι γιατροί λένε ότι το παιδί αρχίζει να χάνει τη μάχη μέσω του επεισοδίου, του οποίου είχε στις 2.30, το παιδί είχε συνδεδεμένη την καρδούλα του με απινιδωτή-βηματοδότη, ο οποίος έδινε σήμα. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που υπάρχει στην δικογραφία τελευταία φορά η καρδούλα της Τζωρτζίνας έδωσε σήμα στις 3.10. Μετατιθέμενη αργότερα η ακριβής ώρα θανάτου μετατίθεται αργότερα και το 20λεπτο το οποίο μας οδηγεί σε χρόνο που η μαμά δεν ήταν στο δωμάτιο. Την ακριβή ώρα αποχώρησης της μαμάς από το δωμάτιο τη δίνουν οι νοσηλεύτριες», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας προκλήθηκε από ιατρικό λάθος, επισήμανε ότι «δεν ξέρουμε αν της είχε χορηγηθεί ξανά» προσθέτοντας ότι πάθαινε κρίσεις επειδή είχε προβλήματα υγείας. «Σε κάθε περίπτωση τίθενται πολλά ιατρικά και ιατροδικαστικά ζητήματα που πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σε επίσημα ερωτήματα», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις και για τις δύο ουσίες που που χορηγήθηκαν στις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψής της και δεν ανιχνεύτηκαν στην τοξικολογική εξέταση.

Σχετικά με την αλλαγή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, τόνισε ότι δήλωσε συμπαράσταση και σχολίασε μια δικογραφία που δεν έχει στα χέρια του. «Χθες την πήρε. Πώς ξαφνικά αλλάζει στάση;», επισήμανε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η κατηγορούμενη προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της, ωστόσο εκείνος δεν της απαντά στα τηλέφωνα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/CxTJwBa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη