Συνεχίζονται οι εργασίες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (LIVE)

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (LIVE)

Τα σημαντικότερα ζητήματα και οι προκλήσεις στον κλάδο της Ενέργειας, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παρουσιάζονται από χτες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Με τη συμμετοχή 780 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι, οι εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delhi Economic Forum), με τίτλο «New Realities», που πραγματοποιείται στους Δελφούς και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 9 Απριλίου.

Στις πολυάριθμες συζητήσεις του Φόρουμ θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Kiril Petkov, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Zoran Tegeltija, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Carl Bildt και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair.

Άλλα σημαίνοντα πρόσωπα που θα δώσουν το παρών στους Δελφούς είναι ο Valdis Dombrovskis, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, Johannes Hahn, Επίτροπος Δημοσιονομικών της Ε.Ε., η Kadri Simson, Επίτροπος για την Ενέργεια, καθώς και ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Στους διακεκριμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται, η Tatiana Valovaya, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Mathias Cormann, Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΑ, ο Ulrik Vestergaard Knudsen, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, η Odile Renaud-Basso, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, o Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Gabriel Makhlouf Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ο Martin Wolf, Επικεφαλής Οικονομικός Σχολιαστής των Financial Times, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο δρ. Armand D'Angour καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, o Σωτήρης Ριζάς, Προϊστάμενος του Κέντρου Ερευνών Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στην Ακαδημία Αθηνών.

Διαδικτυακά θα συμμετέχουν στις συζητήσεις του Φόρουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Janez Janša, η Υπουργός Οικονομίας & Ψηφιοποίησης της Ισπανίας, Nadia Calviño, o Υφυπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου, Kwasi Kwarteng, ο Στρατηγός David H. Petraeus, Πρόεδρος του KKR Global Institute, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, δρ. Albert Bourla και ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean Claude Trichet και o Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης στο MIT.

To πρόγραμμα του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα μεταδίδεται ζωντανά σε 5 ταυτόχρονα live streams και είναι δομημένο σε 7 θεματικούς πυλώνες:

Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια

Παγκόσμια Οικονομία

Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή

Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης

Για μια ισχυρή Ελληνική οικονομία

Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία

Δείτε LIVE τις διεργασίες του Φόρουμ των Δελφών στις 5 αίθουσες συνεδρίας:

Δείτε LIVE τις διεργασίες του Φόρουμ των Δελφών στις 5 αίθουσες συνεδρίας:

Delphi Economic Forum VII - Stream 1

Delphi Economic Forum VII - Stream 2

Delphi Economic Forum VII - Stream 3

Delphi Economic Forum VII - Stream 4

Delphi Economic Forum VII - Stream 5



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/crliYI8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη