Θεσσαλονίκη: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας νεκρός

eurokinissi

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 09:00 της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είναι άντρας 79 ετών, ενώ ο τραυματίας είναι 52 ετών.

Παράλληλα, υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα και προβλήματα δύσπνοιας, αφού φιλοξενούνται σε κλινική Covid-19 της Πνευμονολογικής πτέρυγας του δευτέρου ορόφου.

Η Πυροσβεστική με τις υποδείξεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ερευνούν το χώρο για εγκλωβισμένους.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο στο θάλαμο 6 του 2ου ορόφου της πνευμονολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου, περίπου στις 09:00 της Τετάρτης.

Στον θάλαμο νοσηλεύονται 20 άτομα που πάσχουν από κορονοϊό.

«Τα πρώτα λεπτά που εκδηλώθηκε η φωτιά, το νοσοκομείο έχει προβλήματα. Το κτήριο δεν είναι ασφαλές. Υπάρχουν καπνοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για το τί συμβαίνει στον όροφο. Οι νοσηλευόμενοι είναι εδώ λόγω Covid, άρα έχουν αναπνευστικά προβλήματα και σίγουρα κάποιοι θα έχουν πρόβλημα λόγω των καπνών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της κλινικής Δ. Χλωρός στον ΣΚΑΪ.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες. Η φωτιά έχει περιοριστεί ενώ έχουν απομακρυνθεί για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο και κάποιοι ασθενείς από την πτέρυγα που υπέδειξαν οι γιατροί στους Πυροσβέστες.

Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη λόγω της φωτιάς.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/GIvyzpD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη