-->

Τζανάκης: Η αύξηση των θανάτων δείχνει πόσο καταστροφική είναι η μετάλλαξη Όμικρον

Τζανάκης: Η αύξηση των θανάτων δείχνει πόσο καταστροφική είναι η μετάλλαξη Όμικρον

Για το ποιοι πρέπει να προχωρήσουν στην 4η δόση εμβολίου αλλά και για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Για την 4η δόση του εμβολίου αλλά και για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Τόνισε πώς υπάρχει ήπια άνοδος των θανάτων, αναφέροντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι καταστροφική.

"Δυστυχώς εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει μια ήπια άνοδος των θανάτων, ο μέσος όρος είναι γύρω στους 55 την ημέρα. Είναι ένας αριθμός μεγάλος, δείχνει την καταστροφική επίπτωση της Όμικρον και της Όμικρον 2, που επειδή προσβάλει πολύ κόσμο προκαλεί και πολλούς θανάτους. Σε πληθυσμιακό επίπεδο, η παραλλαγή αυτή είναι καταστροφική", σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

"Σε πολλές χώρες με πολύ καλά ποσοστά εμβολιασμού, παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό πολλοί θάνατοι, που υπερβαίνουν τους δικούς μας θανάτους ανά εκατομμύριο", πρόσθεσε στο MEGA.

Αναφερόμενος στην 4η δόση εμβολίου και στο ποιοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτήν, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι:

"Την 4η δόση πρέπει να την κάνουν όλοι οι άνθρωποι άνω των 70 ετών, έτσι μεταφράζω τη σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού. Επίσης, σε όσους είναι άνω των 60 και έχουν συνοδά νοσήματα, τους συστήνω να την κάνουν. Όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν νοσήσει και έχουν κάνει δύο δόσεις, αν νόσησαν πριν τον Δεκέμβριο, θα τους πρότεινα να εμβολιαστούν 3-4 μήνες μετά τη νόσησή τους".

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της 4ης δόσης στον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτοί που έχουν κάνει τις 3 δόσεις και έχουν νοσήσει, παρά το ότι δεν ξέρουμε τι ανοσία αφήνει η Όμικρον, εικάζω ότι για τους επόμενους 4-5 μήνες έχουν ισχυρή προστασία", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Τζανάκης.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/TcAOq0z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->