Υποβολή της πρότασης για την Αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών στο Ταμείο Ανάκαμψης


 Κατατέθηκε σήμερα 08/04/2022, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας η πρόταση του Δήμου Λαμιέων για την διπλή παρέμβαση σε Θερμοπύλες και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τίτλο «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών».


Η πρόταση, συνολικού  προϋπολογισμού 47.000.000 ευρώ, περιγράφει αναλυτικά και με ακρίβεια, σε 250 σελίδες, όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν και ομόθυμα οι φορείς της πόλης ενέκριναν στις πρόσφατες συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων.


Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :


«….…Μετά από μία εργώδη προσπάθεια, ο Δήμος μας και ο Αναπτυξιακός του Οργανισμός, σε αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, αλλά και το νέο φορέα της ΠΕΛ, μεθοδικά και με συνέπεια, ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διεργασίες, μελέτες και θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι την 8η Απριλίου 2022 και σήμερα υποβάλλουμε προς ένταξη και χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, το μεγάλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μαζί με την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλους όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν στην κοινή προσπάθεια, ιδιαίτερα τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας και του Αναπτυξιακού μας Οργανισμού.


Προπαντός όμως την κοινωνία της πόλης μας για την εμπιστοσύνη της και την καθοδήγησή της, σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.


Το πρώτο βήμα έγινε.


Ακολουθούν και άλλα δυσκολότερα, που θα επιτρέψουν στην πόλη μας να πραγματοποιήσει όχι απλώς μια δυναμική ανάκαμψη, αλλά να μπει σε μια βιώσιμη μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης και αλλαγής του αναπτυξιακού της μοντέλου, προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.


Το σχέδιό μας έχει την ωριμότητα, που μας επιτρέπει, από την στιγμή της ένταξης, να ξεκινήσουμε άμεσα τα έργα και τις επενδύσεις.


Η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά η ευκαιρία για τη Λαμία μοναδική.….»




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη